söndag 28 augusti 2011

TV licensen är ren skär kommunism!

TV-licens är någonting vi alla som äger någon form av TV-mottagare ska tvingas betala oavsett om vi tittar på TV eller ej.

På Radiotjänsts sida står det att "Alla hushåll och företag som har tv-mottagare ska enligt lag betala radio- och tv-avgift. På så sätt är alla med och bidrar till radio och tv som är fri från kommersiell och politisk påverkan i SVT, Sveriges Radio och UR. Under 2011 är avgiften 2 076 kronor per år "

"Som tv-mottagare räknas all utrustning som är avsedd för att ta emot tv-sändningar, oavsett mottagningssätt. Exempel på tv-mottagare;  Tv, Digital-box, Dator med tv-kort, Video med kanalväljare, Inspelningsbar dvd-spelare" står det vidare på deras sajt.
Egentligen skiter dom i om man äger en pryl att kunna titta på programmen med, det räcker med att kunna ta emot dessa. 

Om jag vill se på Viasats eller Canal Digitals utbud står det mig fritt att betala för detta. Däremot har jag ingen möjlighet att välja bort dyngan från SVT, s.k. Public-Service TV, om jag skulle vilja detta. Det räcker med att jag äger en mottagare och "har möjlighet" att ta emot SVTs sändingar så måste jag betala för den möjligheten vare sig jag vill eller ej.

Tänk om man gjort likadant med alla bilägare i detta land. Bara för att du äger en bil har du "möjlighet" att parkera i centrum och då tar vi automatiskt ut en parkeringsavgift vare sig du parkerar där eller ej. 

Tänk på alla studenter t ex. De spenderar en stor del av sin tid till studier och att umgås med vänner. Kanske hinner man med ett par avsnitt av nån serie där emellan (och inte f..n är det på SVT). Ska man belasta dessa ungdomar som redan lever snålt med en avgift på över 2000 per år? Ta då hellre betalt av pensionärerna som inte bara har "större möjlighet" att se på Public-Service TV, de tittar på den också.

Detta med TV licens kära läsare är ren och skär kommunism! I en kapitalistisk värld betalar man för det man använder, punkt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...