måndag 26 september 2011

Att gå på kurs ger skyhögt blodsocker!

Denna vecka är jag och Tanja på kurs varje dag. Jag ska lära mig SharePoint 2010 som är Microsofts nya collaboration-plattform och som ska ersätta den tidigare versionen vi har installerad på företaget.

Kursen, som går på Cornerstone på Västra Hamngatan,  är en "halvteknisk" variant som jag, trots min bakgrund som utvecklare,  valde pga den omfattande genomgång av all funktionalitet som SP2010 innehåller. Detta blir en bra bas att utgå ifrån när det är dags att fördjupa sig med t ex Business Intelligence och Report Server. Kodningen kan jag lära mig själv senare.

Kursens första dag var bra och vi har en kunnig och bra lärare. Framåt eftermiddagen fick vi äntligen börja labba lite med SharePoint Designer och hacka lite sajter och sånt är ju alltid kul. Det finns stora förutsättningar att resten av veckan blir lika bra.

En av de stora nackdelarna med att gå kurser är att det ständigt erbjuds något att stoppa in i munnen. Vi börjar vid 8.30 med frukost. Kursen börjar vid 9 och slutar kl 17. Däremellan ska vi hinna med förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Till fikat erbjuds kakor, godis och frukt. Dessutom en och annan bensträckare där man också hinner dyka ner i kakburken eller godisskålen.

Kalori-intaget, och därmed blodsockerhalten, blir rätt hög under en kursdag och som vår lärare sa: "har ni väl börjat äta godis så sluta inte annars somnar ni". Tur att jag har ett träningspass inbokat varje dag efter kursen så jag håller någorlunda balans i kroppen. Idag kördes det BodyPump och sen blir det Spinning för hela slanten de andra dagarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...