torsdag 8 september 2011

En hyllning till den fantastiska personalen på SATS Göteborg

Nu har jag tränat på SATS i Göteborg i ett år och vill med anledning av detta passa på att ge en hyllning till den fina personalen som jobbar där, allt från receptionister till instruktörer.

Från första gången när jag klev in på SATS Kompassen för en provträning kände jag mig välkommen. Klart att jag skulle provträna! På de andra kedjorna satt det lite hårdare inne med att få provträna. Titta - ok, prova - nja. Efter ett mycket trevligt samtal med säljaren Markus på Kompassen var jag såld.

Efter detta har jag sprungit runt och tränat på alla anläggningar, utom Frölunda som är för långt bort för mig, där jag har gymmat och kört gruppträning. Innan jag började på SATS hade jag bara kört spinning som enda gruppträning men jag blev efter ett tag övertalad att testa Bodypump, något jag är glad för. Det är ett bra komplement till det tyngre gymmandet.

Jag anser mig vara rätt kräsen vad beträffar instruktörer. Jag tränar ofta och vill känna att jag får ut något av den tid jag lägger på träningen, fysiskt men framför allt mentalt. En del kanske går in på ett pass och är nöjda så länge musiken är bra, att få träna tillsammans med någon eller av någon annan anledning. Själv vill jag, förutom att det ska vara bra musik och att passet har ett bra upplägg, att det håller en tekniskt hög nivå. Jag vill känna att jag har kontakt med instruktören, jag vill känna energin flöda - åt bägge håll, jag vill ha roligt och känna att jag lockas till att prestera mitt yttersta. Jag vill gå därifrån med ett stort leende mellan öronen!

Jag har under året tränat för en del olika instruktörer både i Spinning och Bodypump och jag förvånas över den överlag höga klass som instruktörerna håller till skillnad från andra kedjor. Jag håller mig i första hand till mina favoriter men då och då så dyker det upp någon jag inte provat tidigare och min skara med favoriter utökas plötsligt med en till :-)

Medveten om att det finns många fler duktiga instruktörer, det räcker med att man tittar in genom fönstret till en gruppträningssal så vet man det, så vill jag ändå lyfta fram en del personer som jag särskilt har fastnat för; Andréas Kson Edman, Cie Rozenqvist, Lina Fleetwood, Therese Persson, Helena Andersson, Doris Landerwi Meier, Christian Reinert och nytillskottet i listan Emma Nilsson som jag cyklade med för första gången igår. Ni är helt fantastiska, jag har så roligt!

Jag har tidigare tränat på ett väldigt litet gym, Spiro Club, i Kungsbacka där man var hej-och-du med alla - en riktigt skön familjär känsla. Man stod alltid och pratade en stund innan eller efter passen. Det var lite av den känslan jag sökte när vi flyttade in till Göteborg för ett par år sedan och jag skulle försöka hitta ett bra ställe att träna på. Det går givetvis aldrig att riktigt att hitta den känslan på en stor anläggning men man kan försöka. Det var lite av den känslan jag fick när jag klev in på Kompassen första gången.

Jag provat på Friskis & Svettis och Sportlife men inget kändes riktigt bra. F&S kändes som en opersonlig träningsfabrik där inget når riktigt ända fram. På Sportlife  hängde jag mig kvar ett tag, gymmade och körde spinning. Det fanns ett par stycken riktigt duktiga instruktörer där, ett par, till skillnad från det utbud jag nu kan välja på.

Tack alla fina människor på SATS Göteborg som hjälpt till att förgylla det gångna året för mig!

7 kommentarer:

 1. P-A! Du är fantastisk! Utan alla underbara medlemmar som du skulle vi inte ha världens bästa jobb. Det är NI som gör det!
  Nu sitter jag nästan och snyftar, jag blir så rörd :)
  TACK!

  SvaraRadera
 2. Underbara P-A! Jag håller med Lina, det är NI som gör att vi vill fortsätta jobba med det vi gör! Historier som den du har med dig är i alla fall det som får mig att förstå varför jag jobbar med friskvård, och jag är så glad och tacksam för att du delar med dig :)

  Snart får blir det Sh'bam också för din del ;) Haha!

  SvaraRadera
 3. TACK för dom varma orden! Dom värmer verkligen!
  Vi instruktörer går ju igång på att se folk svettas, stånka o stöna och jobba hårt. Allt det där gör du väldigt bra!!
  Jag ser fram emot alla framtida spinningpass med dig :)

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Tack för dina fina ord! Jag blir alldeles rörd av din historia. Den ska jag dela med mig till alla härlig kollegor i Göteborg.

  Jessica Larning, platschef Landala

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt att höra att du trivs som fisken i vattnet. Jag läste att du inte varit ute och tränat i Frölunda ännu, men jag hoppas jag får se ditt ansikte här i framtiden. Och med dessa ord vill jag hälsa dig varmt välkommen till oss på Frölunda Torg! Lycka till med träningen! :)

  Mvh Tina Wenngren, platschef SATS Frölunda

  SvaraRadera
 6. TACK för dina värmande ord P-A, och TACK för den energi du ger!
  Jag är grymt rörd och glad över att läsa det du skriver, och jag tackar ödmjukast. Ser fram emot nästa klass då vi kör så det ryker, i vanlig ordning :)

  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Det var som jag sa till dig tidigare idag; det är så fint skrivet av dig och jag blev också så berörd som alla andra som läst ditt inlägg. Tack för att du delade detta med oss och tack för all energi som DU ger oss. Alla vi jobbar för att alla våra medlemmar ska känna som du! Vi har världens bästa jobb och världens bästa arbetsplats!
  Ses på tisdag :)

  Hälsningar Therese

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...