tisdag 6 september 2011

Turistvallning i en 26 grader kallt Göteborg

I helgen så fick vi långväga besök av släkten från Nice, Sofie, Ali och deras lilla söta 2-åriga yrväder Zara. Dom kom redan i torsdags och vi hann träffas först på fredagkvällen då de tittade förbi på en liten middag.

Hela lördagen umgicks vi och promenerade runt bl a i Haga som verkligen är fint när det är varmt och soligt. Varmt och soligt? Boende i Nice som dom var tyckte de givetvis att det var svinkallt  här. Medan vi gick runt i bara T-shirts byltade t ex Ali på sig dubbla t-shirts varav en långärmad och en tjock hood-tröja. Sitta ute och fika? Glöm det, det var för kallt! För övrigt var det lätt att hålla sig varm då lilla Zara for runt som ett skållat troll både högt och lågt.

På söndagen blev vädret ordentligt varmare och temperaturen rörde sig uppåt 26,5 grader. Då tyckte han att vädret var som våren i Nice, dvs uthärdligt. De ville gärna åka Göteborgshjulet så vi tog en tur som alla andra turister. Bra utskikt men ingen märkvärdigt om man är göteborgare. För övrigt blev det lite shopping och fika på stan, ute denna gången :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...