lördag 17 september 2011

Vi har varit och kollat in nya lägenheten

Kvarteret Venus
Vi var iväg till Norra Gårda i tisdags och kollade in blivande lägenheten, eller rättare sagt den visningslägenhet som finns och som har en planlösning som är precis som den vi ska få.

Schysst område ser det ut att vara. Vi antar att det kommer att dyka upp lite mer affärer och annan service i området allteftersom det blir klart. Hela kvarteret är som en enhet med inpassering varvet runt dvs inga obehöriga ska kunna komma in. Under alltihop finns P-däck för bilar, cyklar och också förråd. Givetvis supportas allt med modern teknik med interna webbsidor, informationsskärmar, elektroniska nycklar och givetvis fiber in till varje lägenhet.

Vardagsrummet med köket längst in
Lägenheterna är ljusa med mycket fönster och materialen är ek, metall, glas, kakel och målade väggar. Snyggt, modernt och prydligt. Det är en 3:a som ligger på 92 m2 vilket är hälften av vad vi har nu, både i storlek och antal rum, men å andra sidan så är vi bara två personer som ska bo där. Planlösningen är öppen med kök och vardagsrum i samma yta samt även ett s.k. upplevelserum, en "pensionärskuvös", på ca 9 m2 som kan användas både som uteplats eller som del av vardagsrummet efter behov. Vi kommer att ha kvällssol mot kuvösen och utsikt mot Ullevi och Svingeln.

Det ligger ungefär lika centralt som där vi bor nu, beror på vad man räknar som centrum. Vi kommer lite närmare Drottningtorget och lite längre från Götaplatsen. Avståndet till mitten på Avenyn är detsamma. Vi slipper höra skriken från Balder på Liseberg. Å andra sidan kanske vi kan öppna fönstren i kuvösen och njuta av konserter på Ullevi istället.
Entrén mot vardagsrummet

Badrummet

Upplevelserummet

Vy mot Svingeln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...