onsdag 7 september 2011

Xperia Neo programuppdatering

Jag har i dagarna uppdaterat Sony-Ericsson mjukvaran i min Xperia Neo till version 4.0.A.2.236. En himla massa siffror som ser mer ut än vad resultatet blev.

Sony-Ericsson listar upp följande förbättringar:

  • xLOUD™ – förstärker musiken när den spelas genom högtalaren 
  • Stereoinspelning – spela in video med högkvalitativt stereoljud 
  • Digitalt hem – spela underhållningsinnehåll som sparats på telefonen på DLNA-certifierade medieenheter 
  • Nya teman och landskapsläge för hemskärmen
Attans. Jag brukar inte köra ut ljudet via telefonens högtalare för det låter för dassigt. DLNA har jag inte på varken stereo eller TV. Teman...ok. Landskapsläget har jag däremot inte fått att funka. Stereoinspelning för ljud vid filmning är coolt....med en mic.

Vad man snabbt märker är två saker. Tidigare när man nöp ihop startskärmen visades alla widgetar i en blandad hög och genom att klicka på önskad ikon kom man till rätt sida. Numera så flyter widgetarna långsamt omkring vilket ser rätt coolt ut. Skakar man på luren så blandas de om vilket är jäkligt läckert men utan nån praktisk betydelse. Standard-Android visar en sida med alla skärmar som miniatyrer.

När man släcker slärmen ser det ut som på gamla tjock-TV tiden, när TV:n hade börjat bli gammal. Bilden försvinner snabbt ner i en vågrät vit linje som snabbt tonar ner i en vit prick i mitten på skärmen innan skärmen blir svart. Så ser det ut. Coolt!

Dessutom har man uppdaterat alla datum- och tidsval vid kalender och larm och ersatt + och - vid siffrorna till siffersnurror á la HTC. Mycket bra.

För övrigt är det några få uppdateringar i GUIt av ren skönhetskarraktär.

Den stora förbättringen jag ser fram emot är Android uppdateringen från 2.3.3 till 2.3.4 som beräknas släppas i oktober. Själv har jag testat 2.3.5 på min gamla HTC Hero vilket erbjöd stora skillnader iaf från 2.3.3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...