lördag 1 oktober 2011

En intensiv vecka (minst sagt)

Denna vecka har varit väldigt intensiv. För första gången på väldigt länge har jag suttit på skolbänken igen; undertecknad har gått SharePoint 2010 kurs på Cornerstone på Västra Hamngatan. Kursen var väldigt intressant och omfattande. Den har fyllt ut en hel del kunskapshål på en icke "utvecklarnivå" där jag annars brukar hålla mig men jag försöker hitta alternativa områden att rikta in mig på.
För den oinvigde är SharePoint en plattform för att skapa webbsajter, projektsajter, wikisajter, rapporteringssajter, etc, där 2010 versionen är den senaste och givetvis hetaste.

En femdagars kurs tar rätt hårt på koncentrationen då det är mycket nytt att plocka upp. Tack och lov har vi haft rätt många labbar, särskilt efter lunch då mat-koman brukar sätta in, men också en hel del teoripass.

Det värsta med att gå en sån här kurs är att den är "all inclusive". Man börjar morgonen med frukost. Sedan följer drygt en timmes genomgång följt av fika. En timme till...sedan lunch. På eftermiddagen hinner man med ytterligare en fika vid två innan det är dags att sluta vid halv fem. OK, det blir kanske 6 timmars effektiv kurstid på en dag...och 2 timmars ätande där kakor i långa rader och godis i oändligt stora skålar erbjuds....och glatt inmundigas. Jag har nog sällan stoppat i mig så mycket kolhydrater under en vecka som denna.

Osökt kommer vi in på räddningen; träning. Jag har sprungit direkt från kursen till den SATS-anläggning som råkat passa bäst med passen alla dager denna veckan. Totalt har jag nog lyckats köra 2 Bodypump, 3 spinningpass och ytterligare 3 timmar gymträning under veckan för att kompensera mot all denna onyttighet. Lite turbulent har också träningen blivit då instruktörer jag räknat med uteblivit men jag har egentligen mig själv att skylla då jag bokade tidigt och inte hann med att dubbelkolla innan passen. Oavsett vilket så blev det bra.

I helgen ska vi besöka härliga vännerna Brun på Asperö för att på söndag slänga ut Nathalie, läs flytta hemifrån,  till hennes alldeles egen lägenhet.

Nästa vecka lär väl bli lite åt det normala hållet förutom en heldagskurs i Kista på onsdag då jag ska få lära mig Six-Sigma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...