torsdag 6 oktober 2011

Fransk logik är inte alltid så kristallklar - den är snarare...fransk

Dagens träningspass tog mig till SATS Kompassen och en Tour de France spinning med Andréas Kson Edman  vid rodret. Tour de France spinningen på SATS kör igenom varje delsträcka i det berömda cykelloppet och vi följer banprofilerna. Dock cyklar vi inte lika länge som proffsen utan nöjer oss med att komprimera det hela till 55 minuter per delsträcka.

Dagens etapp 10 var en rätt så plan etapp från Aurillac till Carmaux med ett par rejäla knölar att ta sig över. Dessutom började den på högre höjd och gick i stort sett nedför. I vanlig Andréas ordning så spelar det givetvis ingen som helst roll om det går kraftigt uppför, är planmark eller stupar rätt utför. Det blir ett lika jobbigt pass ändå med maximal träningseffekt.

En intressant sak är att staden Aurillac anses vara paraplyets huvudstad. Dessutom räknas staden som Frankrikes kallaste stad. Varför i hela friden gjorde man då paraplyer? Hade inte pälsmössor varit mer logiskt? Bara en fransman vet.

Banprofilen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...