torsdag 13 oktober 2011

Hur hinner man med att vara social med alla sociala media?

Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter, NetLog, Blogger....och 100 till som vill vara med och dela på kakan av användare som har behov att se och synas på nätet. Lägg till detta alla interna nätverk på stora företag så blir det en avsevärd hög av applikationer att hålla reda på.

Dessutom ska vi kunna komma åt allting överallt; på datorn, på mobilen, på TV:n etc. Ingen användare har allt men vill man kommunicera med sina vänner bör man ha många alternativ. Vissa kör Facebook, vissa kör Google+. Vill man snacka med alla måste man ha bägge.

Läste precis att bara i Facebook publiceras det över 290,000 statusuppdateringar och det laddas upp över 140,000 bilder...varje minut! Hur många Twitterinlägg görs det egentligen? Eller blogginlägg?

Hur i hela friden ska en vanlig människa klara av att hantera all denna information utan att koppla bort sig fullständigt från verkligheten? Överflödet av sociala media kommer med tiden att göra folk lätt asociala då man knappast kommer att ha tid att lämna datorn för att mötas IRL (In Real Life).

Själv har jag Facebook för mina vänner och bekanta, LinkedIn för det professionella nätverket och Blogger för att blogga i. Till detta kommer en Facebook wannabe på jobbet och så klart en blogg där också. Twitter har jag slutat med. Google+ avinstallerade jag häromdagen och raderade alla mina cirklar. Man kan inte ha allt, det funkar inte.

Jag gillar människor på riktigt. Bättre att stanna upp och prata en stund. Facebook är ett komplement.

1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...