lördag 22 oktober 2011

Xperia Neos dataräknare åt upp allt minne

Jag har under en tid haft minnes-problem med min Xperia Neo. Under en månad tid har telefonen ideligen protesterat över att minnet håller på att ta slut och det tillgängliga minnet har rört sig ner mot 20MB. Med tanke på att det finns ca 300 MB totalt så är det inget vidare.

Jag har raderat bort appar jag inte behövt, jag har flyttat appar till SD-kortet för att frigöra minne. Varje gång jag ökat på minnet med några MB så har det ett par dar senare ätits upp igen.

Efter lite efterforskningar visade det sig att appen "Dataräknare" som är en standard Sony-Ericsson app hade käkat upp allt minnet. Data-filen låg på oerhörda 95MB! Efter att ha rensat detta så har jag hur mycket plats som helst.

Lite konstigt är det. Jag har haft telefonen sen i mitten av juni dvs i 5 månader vilket ger drygt 600KB/dag i loggstorlek. Efter jag rensade datafilen för 3 dagar sedan har den vuxit med 192KB vilket på samma tid skulle kunna komma upp i ca 10MB. Mycket mindre men illa nog. Sen kan man ifrågasätta hur smart det är att lägga loggfilerna i telefonminnet istället för på SD-kortet.

Så, har du en Neo och har problem med att minnet oförklarligt försvinner, kolla dataräknaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...