onsdag 16 november 2011

En tågresa, spänning utan ström

Sitter på X2000 från Göteborg till Stockholm med avgångstid 06:00 och det är en minst sagt händelserik resa.
Tåget avgick i tid men redan 06:06 så försvann spänningen sa de på högtalarna. Alltså inte den spännande spänningen utan den som driver tåget framåt.

Vid 06:30 var vi redan 15 minuter sena och detta berodde på en "befarad" urspårning längre fram. Befarad(!) Man håller väl för tusan koll på tågen, eller gör man inte det?

06:34 så kröp tåget igen och vi fick reda på att det var ett väldigt försenat pendeltåg framför oss. Väldigt försenat...vi hade tåg 402 som hade avgått 5:55 precis framför oss också :-s

06:38. Tack och lov så kröp vi fortfarande för plötsligt slamrade det till och skrapade kraftigt längs underredet på vagnen när körde över nåt hårt och antagligen stort. Ingen förklaring gavs och spänningen var definitivt tillbaka, alltså den spännande spänningen, inte den som driver tåget för vi kröp fortfarande :)

06:43 började det röra sig ordentligt igen och det har hittills hållit i sig i dryga 20 minuter. Klockan är nu 07:08

08:08. Vi har lyckats dra på i vanlig fart i en timme nu och passerar genom ett frostigt landskap. Solen glöder genom moln och dimma. Vackert.
På min vänstra sida sitter 2 tjejer mitt emot varandra. Den ena tjötar oavbrutet. Den enda lilla paus i ordflödet var runt halv 7 då hon stoppade i mackor och kaffe i matintaget. Sedan dess, har det varit en oavbruten ordström. Den andra sitter fortfarande framåtlutad och ser ut att lyssna intresserat....eller ...så är hon paralyserad vid detta laget.

08:28 Ur högtalaren hörs stämman av en vid det här laget välbekant röst: "Ja, vi måste stanna för en stoppsignal" (Kan inte nån flytta på den då?)
Vet inte var vi befinner oss men vi vi borde vara framme nu. Bredvid kacklas det vidare; det har avhandlats kineser, rökning, snusning, studier och nu är det familjens alla språkfärdigheter.

08:36 Flen. Rösten igen; vi är uppköade bakom 2 tåg, ett reginaltåg och tåg402 så nu går det med mjölkpallsfart :-(

08:44 Gnesta. "Uuur spååår!" Omkörning. Full spätta igen. Malandet bredvid är nu inne på grafikkort och minnesdiskussioner....

08:49 I en period av tillfälligt insikt kom det från vänster: "Nu är det bättre att jag är tyst...". Det höll i 45 sekunder.

08:50 Tåget stannar och rösten ur högtalaren proklamerar att vi nu har våra vänner i tåg 402 samt 2 regionaltåg framför oss nu. Körde vi inte precis om ett? Var kom dessa ifrån?
Rösten igen. Vi närmar oss långsamt Södertälje och beräknas nå Stockholm C vid 09:25. Har insett att rösten tillhör lokföraren som har en massa tid över till att prata när han inte behöver köra tåget.

08:59 Sitter och försöker kolla FaceBook. Glöm det. Nu är det tunnlar för hela slanten som gäller och uppkopplingen är minst sagt bedrövlig.

Postar detta inlägg så fort jag får mottagning och tackar för denna gången. Hoppas jag kommer fram till Kista innan 10 iaf. Over and out!

2 kommentarer:

  1. Befarad urspårning, är det ett närbesläktat uttryck till (O)möjlig ubåt...//BjörnL

    SvaraRadera
  2. Antagligen, snacka om att tappa bort ett tåg

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...