lördag 26 november 2011

I djävulens tecken

Är Contacta djävulsdyrkare?
Nu har årets julskyltning startat och i många fönster syns julstjärnor hängande, både privat och företag. Det finns en mängd olika färger och former på våra stjärnor men det är just formen, i kombination med orienteringen, som kommunicerar saker vi inte alltid är medvetna om.

Ta t ex stjärnan i Contactas fönster på bilden. En vanlig femuddig stjärna, ett pentagram. Med spetsen uppåt står stjärnan för Jesu födelse, Betlehemsstjärnan.
Den här stjärnan hänger med spetsen nedåt och det ger det hela en helt annan betydelse. Detta är en gammal djävulssymbol, en symbol för satanism.

Hur många företag vill bli förknippade med satanism?

Spetsen nedåt är en naturlig orientering för hängande stjärnor då sladden måste upp någonstans. Då kanske en sju-uddig stjärna hade passat bättre.

5 kommentarer:

 1. Grejen e ju det att bara för det varit en stjärna som satanisterna använde/använder sig av så har det inte alltid varit så, samma sak som hakkorset, det har varit en bra symbol för låååångt bak i tiden, så..dom flesta tänker nog inte överdrivet mycket på detta, då satanisterna gärna använder en ring runt och med smala streck. :) men visst, vem vill bli förknippad med satan? min åsikt är iaf, whatevaaaah./ Nathalie Norvell

  SvaraRadera
 2. Precis hakkorset har t ex varit en finsk frihetssymbol under många år innan snubben med den lilla fjolliga mustachen snodde den!

  SvaraRadera
 3. En snabb fråga.... hur vet man att man har blivit övertagen av en demon? tacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl antagligen när man känner att man är full i fan ;-)

   Radera
  2. Det är väl antagligen när man känner att man är full i fan ;-)

   Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...