onsdag 2 november 2011

Mesigt med Kinesis? Inte en sekund!
Idag fick jag testat Kinesis för första gången. Jag tror SATS Kungsgatan är det enda centret som har en Kinesis-vägg. Dessutom tar man bara 10 deltagare så det är allt svårt att få plats om man inte bokar typ 2 veckor i förväg. Jag hade tur idag, kom in som 2:a reserv 9 minuter innan passet drog igång.

Jag har kikat på detta när dom kört tidigare veckor och det ser rätt mesigt ut :-) Bara därför ville jag prova för jag trodde nog att det skulle vara mycket jobbigare än vad det såg ut. Ett helt korrekt antagande!

Det är en form av cirkelträning där de 10 deltagarna utför olika rörelser i 50 sekunders intervaller och sedan byter man station. Nästa varv blev det 40 sekunder per station och sista varvet 30. Inte mycket vila mellan varven och ingen mellan stationerna. På en del stationer använder man sig av Kinesisväggens olika linor som man kan göra en herrans massa olika övningar med. Utöver väggen blev det en del andra övningar som hoppa runt, flänga kettlebells, leka med vikter och jämfotahopp tills man blir helt slut :)

Under 55 minuter sliter man hund under insyn av den härliga och duktiga instruktören Moa Richard som går runt och instruerar och peppar efter behov. Detta slår Bodypump i konstant pulsnivå.

Efter detta härliga pass där jag garanterat nådde pulsmax var det dags för ytterligare 55 minuter träning, denna gång spinning med Helena.

Slutligen har jag bara ett tips till er som tycker detta med Kinesis är lite "Sissy"...testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...