fredag 11 november 2011

Vill verkligen barnen detta?

Jag läste i morse i GP under Teknik & Trender att det dykt upp en ny app där man som förälder kan utrusta sitt barn med en Android-lur och lägga på appen som fungerar som en väldigt enkel launcher med tydliga, och få, bilder så att barnet lätt ska kunna ringa till mamma eller pappa.

Mmm...det låter ju bra. Frågan är bara, vem är den egentligen till för? Barnet eller föräldrarna?

Vad jag kan minnas från min barndom, då fanns inte ens mobiler, var att jag inte hade något som helst behov, eller lust för den delen, att ringa morsan eller farsan. Dom ville väl ha koll på mig som alla andra men för egen del spelade det ingen som helst roll.

Jag tror att barnen i dagens samhälle klarar sig bra utan att behöva ringa sina föräldrar stup i kvarten och jag tror dessutom att deras föräldrar nog klarar sig rätt bra också ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...