tisdag 24 januari 2012

Cha-Am - järnet på dagen, tvärlugnt på kvällen

Thailändarnas semesterparadis, Cha-Am, ligger inte längre bort än ynka 17 mil från Bangkok.
Väldigt många thailändare söker sig hit för att bada och ha det gott. Då resan inte tar mer än 2 timmar så kan kan åka hit över dagen och sedan vara hemma till kvällen igen.

När jag kom hit igår måndag så fullständigt kryllade det av thailändare på stranden. Västerlänningar är i klar minoritet här trots att det finns en hel del hotell. Thailändarna själva åker hit över dan.

Efter solen gått ner vid 18-tiden så tömdes staden snabbt på besökare, långa karavaner av pickupbilar med flaken knökade med folk lämnade stan, och redan någon timme senare låg strandvägen nästan helt öde.

Solnedgången var väldigt vacker. Solen gick ned över bergen inåt land och det blev många fina bilder tagna men jag lägger bara upp 3 av dom.


Nästan rakt nedanför hotellet ligger några thailändska bostäder och så fort det skymde så plockades diverse sällskapsspel fram och även senare lite mat. Där satt man ute i svalkan och umgicks efter arbetsdagens slut.


När jag begav mig ut för att äta så var det nästan helt öde. Nästan bara turister i rörelse och de flesta satt på restaurangerna. På sina håll hördes svag musik. Inget hålligångställe detta inte!


Jag hittade en trevlig liten restaurang med bra service och god mat och hamnade bordet bakom en tysk herre som trodde sig äga stället bara för att han hade en massa Bath. Hela tiden körde han med personalen, hämta det, gör si, gör så, aldrig var något bra nog. Skitstövel!

Ägarinnan hade dock tillräckligt med skinn på näsan för att ignorera honom och bara låta honom vänta trots detta eviga tjötande från gubben. Ju mer han väsnades dessto längre fick han vänta, haha! Vi utbytte menande blickar när hon passerade mitt bord ett par gånger :)

Jag fick i alla fall en mycket god måltid och perfekt service, DANKE!
Kommer att gå dit idag med!
När jag hade ätit klart och tog en promenad tillbaka till mitt hotell gick jag längs stranden. Alla parasoller var ihopfällda och det mesta låg tomt. På några ställen kunde man höra lite thailändare som dröjt sig kvar. Man samlades i små grupper och satt och åt tillsammans och hade det allmänt trevligt lät det som. Maten såldes vid vägkanten från små kokvagnar där det fanns det meste t ex bläckfisk.

Även här fanns det en Folkabuss-bar. En rätt smart lösning faktiskt.

Jag stötte på en MAX restaurang - logganm var förvillande lik. Den utgav sig för att vara en norsk restaurang och mycket riktigt, på vägen förbi hördes väldigt mycket norska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...