torsdag 26 januari 2012

Cha-Am - Rena rama skolresan

Idag var en dag precis som de andra dagarna här på Cha-Am beach. Då jag stannar 4 nätter och uteslutande hade tänkt ägna mig åt att sola, softa och läsa böcker så händer det egentligen inte så mycket nytt varje dag. Å andra sidan, vem kan ligga still en hel dag?

Idag var det tydligen "gästbytardag". En himla massa resväskor nere i lobbyn och frukostmatsalen fullsatt. Vid bordet bredvid mig satt en tysk familj. Mannen hade med sig ett paket med skivad ost som han köpt i affären. Osten hade han till sin rostade macka(!). Frukosten består av en buffé med thaimat, stekta ägg, korvar, omeletter, grönsater och frukt av olika slag, marmelad, korv till pålägg, u name it...å vederbörande har med sig egen ost. Snacka om att vara vanemänniska och absolut inte kunna testa nåt nytt. Varför inte bara stanna hemma då?

Efter frukost tillbringade jag ungefär 4 timmar på stranden läsandes min bok men sen fick jag nog av att bara ligga still. Jag gick och åt en lunch, stack upp på rummet, greppade kameran och drog iväg på en långpromenad. Det kostar på att gå på stranden i sand precis i vattenbrynet där det är mjukt och sjunker under fötterna. Bra träning för vader och fötter. Stranden är 3 km lång och utöver detta gick jag väl ca 5 km till på vägarna runt omkring och på den 500 meter långa piren längst i norr.

Idag var det uppenbarligen någon form av samordnad skolresedag hit till Cha-Am. Det bara välde in busslaster med thailändska barn och ungdomar i olika åldrar.

Alla klasser, eller kanske skolor, hade t-shitrts med egna färger och man delade upp sig över hela strandens sträckning, klass för klass och aldrigt 2 klasser med samma färg intill varandra. Med tanke på att alla badar med kläderna på så blir det lättöverskådligt. Så håller man koll! Sen var det full ös med badringar och att åka upplåsbara korvar efter vattenskotrar. De såg inte ut att vantrivas precis, mycket glädje här idag :)

Längst uppe i norr finns en, säkert 500 meter lång, pir för att skydda fiskebåtarna och den innaför liggande fiskehamnen. Egentligen är det 2 pirar med några hundar meters mellanrum men bara den ena går att gå ut på.

Längst ut på piren var det en fantastisk vy över hela Cha-Am beach ner mot Hua Hin. Lite synd att det var så disigt att man knappt såg husen i Hua Hin.

Idag kan jag faktiskt lägga till ytterligare 2 nationaliteter till samlingen här. Annars är det dominerande språken norska och holländska. Ett par pratade ryska, det första jag hört hittills här och hör och häpna - franska. Vid bordet bakom mig när jag åt lunch satt ett gäng nyanlända (det såg man på likblekheten) fransmän som försökte beställa maten på franska. Efter en del problem och pekande i menyn begrep servitören vad dom menade iaf. Jag tror att det är dags för en del att inse att världen är lite större än ett frimärksstort land på den västra kusten av Europa.


Busslaster med skolklasser


Ingen kan väl undgå att denna buss är en Nissan dieselbuss?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...