fredag 20 januari 2012

En lång och upplevelserik färd från Rayong till Pattaya


Idag var det dags att lämna Rayong och bege sig mot Pattaya. Jag gick upp tidigt för att slippa knata i värmen och bli alldeles blöt av svett tills jag skulle komma fram till terminalen. Det är visserligen bara 2 km men iaf.

Efter frukosten bagav jag mig iväg och det tog inte mer än 5 minuter så pisseregnade det. Så mycket för att slippa bli blöt.

Framme vid bussterminalen blev jag hänvisad rätt buss och det var bara att vänta på avgång. Ett gäng  munkar satt på en bänk och tjötatde. Munkar i Thailand trodde jag inte fick äga någonting. Antingen är jag felinformerad eller så har saker ändrat sig. En gick och köpte dagens blaska, en annan tjötade länge och idogt i sin mobiltelefon.

Bussen gick i utlovad tid men bara efter 200 m så stannade de och busschaffisen tjötade runt 10 minuter med en polare som stod vid vägkanten. Väldigt högljudd den här chaffisen. Man hade lätt kunnat höra honom längst bak i bussen. Jag satt på andra rad :-s

Man skulle lätt kunna tro att de stora bussarna, till skillnad från de små flakbilarna, stannar på fasta platser. Inte då, vilken befängd tanke. De stannar på alla busshållplatser...och...varenda gång nån viftar om det så bara är 50 meter emellan. Undra på att dom inte har några tidtabeller, det går omöjligen att hålla någon.

Totalt tog resan mellan Rayong och Pattaya 3 timmar. Dels tog man den långa vägen längst kusten, dels var den hela 7 mil. SJU MIL! TRE TIMMAR Det är 23 km/h i snitt. Å andra sidan kostade kalaset inte mer än 80 Bath (20 spänn) så man ska egentligen inte klaga. Det fanns massor att se på vägen.

Tänk mig bak på en sån här med en stor fet ryggsäck
Bussen körde aldrig in i Pattaya centrum utan släpte av mig i utkanten. Då pisseregnade det. Fick snabbt tag på en taxi - vilket visade sig vara en moppetaxi. Detta var en upplevelse utan dess like. En liten moppe med mig bakpå med en stor rygga. Synd att det regnade annars hade nog filmat hela framfarten ner mot hotellet men jag hade iofs nog med att hålla i mig. Slalom mellan bilarna som värsta Stenmark, bara hålla in armbågar och knän :-p

Hotellet ligger kanoners precis vid stranden i södra delen av Pattaya. Jag tog en promenad hela stranden fram och tillbaka. Reflektion, det finns väldigt många feta gubbar här. Är de på jakt efter motion månne ;)

I det stora hela kan man säga att det finns 2 sorters människor som besöker Pattaya, de som inte får det därhemma och de som kommer hit för att  kolla vilka som inte får det därhemma, haha!

Många barer, mycket och billig shopping, billig och god mat, trångt på stranden och en jävla massa indiska skräddarförsäljare. Mycket folk, mycket mycket folk.

Snart dags att gå ut och käka middag och försöka undvika att hamna på fel ställe.

Inte ens gyllene måsen slipper man här





Klar överrepresentation av det manliga könet här

Hard Rock Hotel minsann




Spegeltele - han plåtade brudar!



Ölbar med tillhörande sällskap

Nåt för Pridefestivalen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...