torsdag 19 januari 2012

En mulen dag i Rayong

Vad gör man i Rayong när man vaknar på vid 8 på morgonen, det är tvärmulet och regnar. Tja, till att börja med kan man somna om ett par timmar. När man sen vaknar och det fortfarande är dåligt väder finns det bara ett att göra. Stanna inomhus.

Först lite frukost som bestod både thai-buffé och en massa annat gott. De blev en salig blanding med thaimat, stekt ägg, toast med marmelad och frukt. Till detta kaffe och olika juicer.

Efter frukost gick jag ner till hotellets gym som jag hittat igår. Riktigt välutrustat och direkt ingen trängsel, jag var ensam där.

Körde igenom nästan hela kroppen under 2 timmar. Började med hantlarna och körde axlar 6x10 med 12 kg och bicepscurls 6x12 med 18kg .Den här intressanta kombomaskinen kunde ställas in på en mängd olika sätt. I detta läget nöjde jag mig med triceps 6x10 med vad det nu kan ha varit ...50kg? och ba ksida lår 5x10 med ca 50 där med . Man kunde köra axlar och rodd också i denna konfiguration men det stod jag över, axlarna var redan klara och rodden var lite underlig.I nästa konfiguration körde jag lats 6x8 på runt 80kg + 4x8 på 60kg, bröst 6x10 på kanske 50kg och framsida lår 6x10 på runt 70kg. Avslutade passet med magcrunches på matta 4x50. Ett skönt och bra pass som avslutades med ett dopp i poolen :)


På eftermiddagen lättade molnen och solen kom fram. Då gav jag mig iväg för att reka var busstationen låg någonstans inför morgondagens transport till Pattaya. Det är lite lättare att röra sig utan 20 kg ryggsäck i värmen så i morgon vill jag kunna hitta på en gång. 


Jag hittade bussterminalen ungefär 1 km bort från hotellet så det blir en förmiddagspromenad dit innan det blir för varmt. Varför inte ta en Tuk-tuk undrar du då? Nä, varför det. När man kan gå.


På vägen tillbaka till hotellet kryssade jag runt på smågator och i gränder och hittade en del små butiker som sålde både det ena och det andra.Undar förresten om nån verkligen sitter på den här stolen??


Här kom ett par kvinnor på en moppe med paraplyt uppfällt mot solen(!) Inte den första jag sett, bara den första jag fått på bild.

En elekrikers mardröm detta land, eller paradis kanske? Massor med debiterbar tid bara att hitta rätt kabel.

Jag började bli hungrig och tittade förbi den här kvinnan som stod och rörde i sina byttor. Det blev ingen mat. Det fanns ingen meny och hon kunde ingen engelska. Det enda som stod framme var nån form av soppa och den såg inte god ut. Efter att ha gett upp på att försöka förklara att jag ville ha mat så blev det några grillspett på nästa gathörn istället. Synd, det hande antagligen smakat jättegott.Brottsligheten är låg men ändå så skyddar man sig, ja de rika gör iaf, med höga staket runt sina tomter eller som i detta fall, med en mur med inmurade glasbitar på toppen. Hmmm. Lite skumt faktskt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...