måndag 30 januari 2012

Himlens portar öppnade sig i Hua Hin


Idag var vädret inte så bra. Det regnade på natten, såpass att vi hade strömavbrott och personalen sprang runt som yra höns för att få ingång saker och ting. Undertecknad hörde såklart ingenting utan fick uppleva detta i andra hand genom hörsägen.

Efter en mulen och blåsig förmiddag vid polen gav vi upp och bestämde oss för att åka in till Hua Hin istället för att ligga där och frysa. Vi hoppade på en, redan innan knökfull, Songthaew för att ta oss de 3-4 kilometrarna till Hua Hin centrum. Resan skulle kunna sammanfattas som varm och gemytlig, Vi kände hur vi alla kom varandra väldigt nära. Inte illa för bara 10 Bath.


Framme i Hua Hin centrum så kom vi inte längre en ett kvarter innan det började småregna. Vi bestämde oss för att uppsöka ett matställe och "rida ut stormen". Vi kom aldrig så långt. Himlen fullständigt öppnade sig och vatten kom ner i såna mängder att självaste Moses hade haft problem att ta sig fram. Inte hade vi hittat nåt matställe heller.


Vi stod i ett gathörn och tryckte under en markis där vi bland annat fick se underhållning i form av en leverans av...just det...en tvättmaskin vädret till ära. Sköljprogrammet funkade så bra så redan som det var tyckte vi. Det vräkte nu ner såpass att de fina lamporna man hängt upp överallt över gatorna började kortsluta lite här och där.

  

Vi fick sitta en stund med några thailändare i en, egentligen stängd, restauranglokal där de förberedde kvällens mat. Vi hade riktat in oss på en restaurang tvärs över korsningen och i tillfälligt uppehåll i det värsta regnandet så sprang vi pisseblöta dit för att få något i magen. 


Vi åt en god lunch och pillade i oss några öl i väntan på at skyfallet skulle sluta. Det regnade så mycket så till och med en groda sökte skydd pårestaurangen, haha :)


Efter ett par timmar hade det lugnat ner sig såpass att det gick att gå ut igen så tog en promenad runt centrum och plötsligt hittade vi hur många matställen som helst, mycket egendomligt ;-) Vi gick också ner till hamnen för att kika nöjeskvarteren där alla restaurangerna och hotellen fanns. Längst ner finns alla seafoodrestauranger utbyggda på pålar i havet, vilket ärligt talat inte såg särskilt stadigt ut. Många europeiskt anpassade retauranger, italiensla, tyska, svenska, finska etc. Pytt köttbullar, pizza och sauerkraut är inga problem att få, varför nu nån skulle vilja ha detta(!)


Blöta och lite frusna så gav vi upp och tog en Songthaew tilbaka igen. Det blev en rätt kort visit idag men vi gör ett nytt försök i morgon.


Lätt smårörig trafiksituation emellanå


Piren i Hua Hin

En pir som plötsligt...tog slut
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...