söndag 29 januari 2012

Hua Hin - Fiskebyn Nong Kae i söder

Dagens morgonetapp gick till den lilla fiskebyn Nong Kae som ligger ca 6 km söder om själva Hua Hin. Vi kom dit på morgonen vid 9-tiden med kamerorna i högsta hugg och fiskarna hade precis kommit in med sina båtar och höll på att lossa nattens fångst.

Bläckfisk, räkor modell större och fisk så klart, massor med fisk. Hela byn var fullt sysselsatt med att ta hand om fångsten och i varenda skjul rådde full aktivitet.


Fiskebåtarna är små träbåtar, oftast bara några få mans besättning och man fiskar med vanliga nät. Inga trålar här inte.


När båtarna kommer in har de fördäcken fulla med blå säckar med näten i, fulla med fisk. Inga nät töms till havs utan man halar in näten och lägger dom i säckar tillsammans med eventuell fångst och sedan får de ligga där tills man är i hamn. Väl i land lastar man av säckarna och drar näten över träbalkar för att få loss fisken. 


Uppköpare stod och väntade på att fisken skulle tas loss ur näten och sorteras innan affärer kunde göras klart och fisken transporteras till diverse butiker eller restauranger.


Denna båt var utrustad med 3 st armar med lysrör monterade. Antagligen för att locka upp bläckfiskarna på natten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...