lördag 28 januari 2012

Hua Hin - På jakt efter en Oscar


I morse vaknade jag tidigt, redan vid 6, och kunde inte somna om. Var ute och kollade på fejan om nån var vaken hemma i Sverige som man kunde chatta med men inte då. Vid 7 tiden tröttnade jag och stack iväg söderut på en liten upptäcktsfärd längs stranden. Larssons sussade vidare under tiden.

Problemet med stranden på detta hotellet är att månen har en inte obetydlig inverkan på strandens vara eller icke vara. På förmiddagarna finns det helt enkelt ingen strand.

Jag chansade på att gå längs murkanten bort och hoppades på att vattendjupet inte skulle bli för stort. Efter ca 500 meter så kom jag inte längre då jag vadade upp över knäna med telefonen i fickan och kameran i handen samtidigt som vågorna skvalpade på rätt bra. Jag smet upp på land igen och följde huvudvägen istället. Målet var halvön med berget längst söderut. Där kan man skönja en stor guldstaty som nästan liknar Oscarsstatyetten.

Hotellets "strand"

Inte mycket att gå på
På vägen ner mot ön fick jag se en syn jag inte sett innan, en apa klättrade runt i elkablaget mellan två stolpar. Apor har jag inte sett här innan men i Hua Hin verkar det rätt vanligt. Vi såg många apor idag. En man frågade mig på eftermiddagen. "hav jo siin de månkis?" - Han var nog svensk.


Efter ungefär en halvtimma kom jag fram till halvön och nämnda staty. Kanske inte riktigt en Oscar men nästan. En bild norrut visar också strandlinjen som ligger helt under vatten utom just vid denna halvö där det släpades fram solstolar för dagens rusning


På eftermiddagen när vi inte orkade ligga vid poolen längre tog vi våra kameror och drog iväg för att knata bort till ön, längs stranden denna gång.


Vattnet hade dragit sig tillbaka rejält vid 2 tiden och jag insåg att jag hade gjort helt rätt at avbryta mitt försök i morse. Det hade aldrig funkat att gå hela vägen.


Apor som sagt fanns det gott om. Här en som intresserat tittade ner på mig från ett tak.


Kvällen avslutade vi med att testa en lokal specialdrink från Ko Samet baserat på en lokal Whiskey kallad Hong Thong som smakar som det luktar, inget vidare. Drinken däremot blev helt ok. Recept följer:The Koh Samet Local Special
one child's sandbucket, small
one pint Mekong whiskey
one can Coca-cola or Pepsi
one bottle Thai Red Bull
one scoop ice (Optional, most hardcore people can make the ice from tap water, which guarantees a massive hangover.)
one to four straws
Place all ingredients in sandbucket and drink via straw. Repeat until the sandy beach rises up to meet you.Intressant lösning på stuprör.

En man med ROSA hår som låg och solade


Vi sprang på en liten fiskeby som kommer att kräva en alldeles egen utflykt någon  morgon.

Någon som sett rosa ägg innan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...