måndag 23 januari 2012

Lågflygning från Bangkok till Cha-Am

I dag var det resdag igen. Det var dags att röra sig vidare ner till Cha-Am, som ligger sydväst om Bangkok. I priset på hotellet i Bangkok ingick inte frukost vilket iofs inte gjorde mig särskilt ledsen. Jag stack ner på stan, smet in i en liten gränd och hittade en tjej som sålde färdiglagad mat från en liten vagn. Det fanns ett par bord också. Vatten att dricka till fick man ur en termosbytta med is. Vädigt basic, väldigt gott och väldigt billigt. Bara 40 Bath för ris, och 2 sorters kyckling. Mycket gott!


Tåg under, Airport shuttle över
Efter frukosten kilade jag tillbaka in på hotellet och checkade ut. Jag begav mig till den närmaste BTS (Skytrain) stationen vilket visade sig INTE vara en BTS station utan Airport-shuttle station kombinerat med en tågstation. Däremot kunde man få åka en station med Airport shuttlen för 15 Bath där jag sen kunde byta till BTS och för ytterligare 15 Bath åka en station till Victory Monument. Hade jag gjort hela resan igår hade jag kunnat tagit BTS Skytrain hela vägen från Ekamai till Victory Monument för ca 50 Bath och resan hade tagit ca 15 minuter.

Framme vid Victory Monument går man ner på utgång #2 och hittar där en hel rad med vita minibussar parkerade. Mittemot bussarna finns det biljettförsäljare som säljer biljetter till olika destinationer bl a Cha-Am/Hua Hin dit jag var på väg. För endast 160 Bath kommer kan de 17 milen till Cha-Am, lägg till 20 och du kommer hela vägen till Hua-Hin.

Minibussarna går när de är fulla så det kan bli lite väntetider. Man ska inte ha för mycket bagage heller så en ryggsäck är bra. Jag hade tur och fick den näst sista platsen och den sista passageraren anlände bara 5 minuter efter mig.

Precis avsläppt i Cha-Am
De 17 milen till Cha-Am gick undan. Vi var framme efter knappt 2 timmar vilket är imponerande med tanke på trafiksituationen. Å andra sidan, åker man med "Kenny Block" så går det undan. Även motorvägar svänger brant ibland och då brukar man sänka hastigheten något. Den här snubben var långt ute i väggrenen för att räta ut kurvan lite och sen tillbaka till den 3:e och yttersta filen. Ändå spjärnade alla emot inne i bussen för att inte hamna i knät på varandra och hade jag gjort ett kraftigt avstamp där hade han nog gått upp på 2 hjul, haha.

Framme vid stranden
Framme i Cha-Am var vi 3 personer som gick av och bussen fortsatte sedan vidare mot Hua-Hin. Jag började traska mot bort hotellet. Som vanligt, där jag brukar hamna, var det ett par kilometer att gå och det var varmt - väldigt varmt.
Första sträckan var rakt ner mot havet och det framgick rätt tydligt att man var framme. Sedan en bra bit bort hittade jag hotellet. Wow, ett jätterum på 16:e våningen med havsutsikt. Det var värt 365 spänn.
För första gången hade jag också tillgång till en Safety-box så jag stuvade in allt inklusive kameran och drog ner till stranden. Cha-Am är thailändarnas badparadis. Otroligt mycket thailändare här och helt otippat - norrmän! Ryska har jag inte hört alls. I morgon ska jag ta lite bilder på badlivet men jag kan redanm nu berätta att mitt på dagen så kokar vattnet av badande thailändare precis som fiskarna i ett fotbadsakvarium.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...