söndag 15 januari 2012

Landstigning i Ban Phe


Idag åkte vi till Kim Beach som ligger några mil öster om Ban Phe. Det är en strand som är ett par kilometer lång och relativt lite folk på vilket är skönt. På stranden ligger ett par restauranger med lagom mellanrum så det inte känns trångt.Rätt var det var så såg vi en hög med guppande svarta "blobbar" en bit bort. Blobbarna kom långsamt närmare och blobbarna visade sig så småningom vara Thailändska militärer som i full mundering paddlade någon sorts gummibåtar i syfte att landstiga på stranden längre bort.


Lunch intog vi på en liten restaurang som hade både "good food" och "seafood" enligt skylten. Jag chansade på good food och det blev en klar hit. En riktigt god och stark Panang curry med kyckling och en Chang till den.


Efter vi hade ätit så erbjöds vi gratis solstolar som tack vilket vi givetvis snabbt tackade ja till.En väldigt intressant skylt som vi såg på stranden var denna. Undrar vad KaraokeMassage är? Ska man behöva sjunga medan man har en Thailändska hängande över en borrandes in sina armbågar i ryggen??


Avslutningsvis så testade Björn och jag en lokal Whiskey som utseendemässigt antagligen försökte efterlikna en Red Label men som kanske inte riktigt nådde ända fram. Lukten påminner om spolarvätska men jag kan intyga att smaken är betydligt bättre. Än det luktar alltså :P
Tiläggas bör också att den smakar bättre och bättre ju mer man dricker, haha.

I morgon, vilket redan är idag fast tidigt, bär det iväg till paradisön Koh Samet. 

Over and out2 kommentarer:

 1. Den där chang som ständigt nämns, det är en ölsort väl? :P Bara så jag håller mig uppdaterad? Du verkar ha det skönt o härligt, jag tänker på dig hela tiden, blandad avund med saknad. Jag önskar jag också kunde få spendera 3 veckor i thailand, så skönt vi hade det för 2 år sen! <3 kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Chang är en ölsort. Singha och Chang är väl de vanligaste här. Leo finns också. Singha är den blaskigaste följt av Leo, Chang har mest konsistens.
   Jag har det fantastiskt skönt och jag saknar dig och Natta med så klart. Jag vet också att du kommer att få möjlighet att åka så här du med i framtiden :)

   Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...