måndag 16 januari 2012

Me, myself, and I - Koh Samet

I morse vaknade jag sent, mycket sent. Kom nog inte ur sängen förrän vid halv 11. Lite frukost och sedan tog jag en tuk-tuk till Ban Phe och hade sällskap med Björn och Nilla som skulla ta en vända för att utforska stan.

Undertecknad hade ryggsäck fullpackad och jag begav min ner till hamnen för att hitta en båt över till Koh Samet, detta lilla fina naturreservat som ligger bara 20 minuters båtfärd söder om Ban Phe.
Färjorna går från den stora piren mitt i Ban Phe. Precis innan piren finns en informationskur där man kan köpa en biljett för 100 Bath. Sedan är det bara att ge sig ut på piren och leta upp båten.


Färjan jag tog gick till Nadan Pier, den vanligaste destinationen, men man kan också hitta transport till andra platser. Det finns inte särskilt bra kartor över ön, jag plåtade av kartan nedan som satt uppsatt vid informationen. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek och ladda ner den (den är extremt högupplöst).Resan till Nadan Pier tog ca 20 minuter och sedan var det bara att hoppa av och bege sig till dit man skulle. Taxi finns direkt när man kommit av piren. Där finns ockå en turistinformation rakt fram när man kommer av. Jag valde att gå till mitt lilla hotell då jag hade platsen inlagd på Google Maps.


Hotellet jag bokat, Samed Resort, låter mycket mer än vad det är så klart. Ett 30-tal bungalows och en liten restaurang precis vid stranden. Boendet är väldigt enkelt men det är rent och fräscht och det bästa av allt, nu har jag tillgång till WiFi till skillnad från huset i Ban Phe. Hotellet ägs av en otroligt trevlig engelsman och hans thailändska fru.

Hotellet ligger på den nordöstra sidan norr om hamnen. Det tog ungefär 20 minuter att gå hit och det var tur att jag matat in kordinaterna i navigatorn för detta med marknadsföring är dom inte bra på här. Inte en skylt, inte ens på hotellet :)


Jag tog en bit mat och en öl i skuggan innan jag vid 16-tiden tog en liten rekognosering på ön med kameran i högsta hugg. Ön är såpass liten så man hinner en bit även till fots. Jag tog mig via "centrum" över till västra sidan med sina fantastiska vita stränder...och massor med folk så klart.


Det finns knappt några vägar att tala om på ön. Runt centrum är det rätt ok, strax utanför är det fler hålor i vägen än plana partier. Ännu längre ut....Bilarna kör i gånghastighet här.


Kommer att stanna 2 nätter innan det är dags att röra sig vidare mot Rayong, huvudorten i regionen. Nu sitter jag i skrivande stund och softar i den lokala restaurangen där jag ÄNTLIGEN har blivit lovat en kryddning Thai Style på maten, något de varit lite mesiga med hittils. Bara sitter vid vattnet och har precis sett det skymma. Fantastiskt fintInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...