tisdag 24 januari 2012

På span efter thailändska badturister i Cha-Am

Idag gick jag upp tidigt, redan vid kvart över 6 för att kunna hinna med soluppgången vid halv sju. En kvart? Ja, man behöver inte ta på sig så mycket. En kamera och ett par badbyxor räcker.  Problemet idag var en liten molnkant som fördröjde det hela i ca 20 minuter men sen kom solen upp så fint så. Dessutom bidrog molnen till lite fina effekter.

På span efter thailändska badturister sa jag visst. Kunde dock inte låta bli dessa västerlänningar med strumpor och allt. Det var 31 grader. Amerikaner antagligen.


Stranden i Cha-Am är väldigt lång, skulle tro att den är ca 6-7 km lång iaf den delen som alla vistas på. Jag gick bort till den norra ändan och började gå söderut ca 5 km, sen tröttnade jag. Thailändare älskar vattensporter. Väldigt många kom dragande på vattenskotrar efter sina bilar eller t o m  mopeder(!)Här fick jag en rätt bra bild som trycker ihop hela stranden. Husen där borta är norra delarna av Hua-Hin som bara ligger några mil bort.


Badringar av gamla innerslangar till både bil och lastbilsdäck är det som gäller här. Givetvis hyr man. Det finns massor med uthyrare på stränderna som för 10 Bath lånar ut en slang till barnen. Simkunnigheten är antagligen rätt dålig så ringarna är ett sätt att kunna bada lite säkrare. Man ser inte heller några badkläder. Thailändare badar med vanliga kläder.Flygplan av frigolit med lina till, precis som våra drakar när jag var liten, är populära och flera gånger höll jag på att trassla in mig i en nästan osynligt tunn lina. Det fanns ett otal sådana här flygplanförsäljare på stranden.


Till skillnad från västerlänningar som ofta sitter 2-3 stycken under ett parasoll med ansiktet mot vattnet sitter gärna thailändare på brassestolar under ett totalskydd av parasoller, vinkelrätt mot vattnet, i grupper om 10-12 personer med ett långbord mellan sig. På detta sätt kan man umgås, äta och dricka tillsammans, samtidigt som barnen kan rumstrera runt i vattnet intill.


Tyvärr var det inte lika mycket thailändare här idag som det var igår. Då var det helgdag och avslutning på det kinesiska nyårsfirandet för det var fullständigt knökat under parasollerna, bilarna stod parkerade i dubbla rader vid vägen och vattnet fullständigt kokade av badande. 
Idag var det kanske 20% beläggning men jag har ändå försökt fånga atmosfären lite. Thaisektionerna av parasoller är grupperade så snörrätt att den mest petiga general hade blivit stolt. Utanför detta kan man hitta en och annan västerlänning under ett enstaka parasoll lite närmare vattnet.


Hink, spade och sandslott - universellt!


Det här paret ville gärna vara med på bild. Fina, eller hur?

 


Barn i sina flytringar. Det ser lite glest ut mot hur det var igår. Då kokade vattnet som akvariet i ett fotbad med fiskar.


Så här ser parasollerna ut där thailändarna håller till. Inte en ynka solstråle kan ta sig igenom. 


Givetvis går det åt mycket mat när stranden är full. Det körde runt en hel del bud med moppar balanserandes på brickor överfulla med mat. Undrar om någonsin tappar nåt?


I morgon ska jag utforska vilka turisterna är som åker hit tror jag. Jag glömde kanske nämna att jag tillbringade nästan 6 timmar oavbrutet i solen idag. Well done eller kanske medium rare! 
Tur jag fick med mig bra solskyddsprodukter från Dermalogica :) Utan dessa hade jag sett ut som kinesiska flaggan, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...