lördag 14 januari 2012

Sömnlös resa efter näst intill blivit rånad på itelienskt hak

Väl framme i Köpenhamn lullade jag fram i taxfree arean, kollandes än höger, än vänster. Plötsligt hörde jag en välbekant röst på skånska…haha, det var Nilla! Dom hade sett mig på 100 meters håll men jag gick där i min egen värld och såg ingenting fast jag nästan gick in i dom.

Lite hungriga var vi allihop och det var några timmar kvar innan planet till Bangkok skulle gå så vi bestämde oss för att hugga nåt att äta och lotten föll på en sk Italiensk restaurang, Presto, som lovade både pizza och pasta. Efter att ha råkat se hur pizzorna bereddes, bottnarna var halvfabrikat och det fanns inte en pizzaugn så långt ögat kunde se, så fick det bli pasta istället. Flygplatser är flygplatser och att fått betala 155 danska riksdaler för en liten skål tagliatelle bolognese och en avslagen Carlsberg så är man beredd att ropa på polis, eller Politi eller vad det nu heter på lokalspråket.

Väl på planet, en Airbus A340, flugen av SAS så bar det iväg mot Bangkok vid 23-tiden. Flygtiden blev endast 9:40 då vi hade en ruskig medvind och vi blev nästan en timme tidiga. Vad är det man säger; medvind åt ena hållet, motvind åt andra, gungor och karuseller.

Maten på planet var riktigt bra, det serverades köttgryta med mos, en fräsch sallad med balsamico dressing, och en dessert som jag helst hade velat ta mellan två tunga träningspass för suverän återhämtning; en chokladmousse med chokladsås i rikliga mängder och maräng – jäklar vilken sockerbomb! Den gick ner tillsammans med kaffet. SAS är lite väl mycket på vad gäller att särskilja folk från folk. Allt kretsar runt detta med Eurobonus och klasser. "Ni måste beställa allt dricka när vi kommer ut med maten, annars kostar det extra. Detta gäller givetvis inte Business Class och Economy Plus". Economy Plus – sug på den. Lite bättre än pöbeln, men bara lite, haha.


Har alltid haft svårt att sova på flygplan så jag smuttade på ett par Grants, skrev detta inlägg och blängde på lite film. Larssons på raden framför mig däckade snart efter maten (då var klockan 0100 svensk tid), Vilken härlig syn, haha.
Jag gick akterut och snackade med personalen en stund, to en massa knäppa detaljbilder på flygplanet och tog ytterligare en Whiskey. Efter detta blev det äntligen läggdags och jag lyckades till slut somna för att mindre än en halvtimma senare väckas av damen i stolen bredvid som skulle på toa. Sa jag att jag inte lyckades somna om efter det :(Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...