fredag 27 januari 2012

Vidare från Cha-Am till Hua HinIdag gick resan vidare till Hua Hin som ligger ca 3 mil söder om Cha-Am. Efter 4 dygn så kan man lilla Cha-Am utan och innan och det blev alldeles lagom att röra sig vidare. Idag i Cha-Am var det dags för en annan temadag, konferenser av något slag. Kavajklädda män och kvinnor på ett flertal hotell, alla med badges runt halsen.


Efter frukost var det knappt lönt att gå och sola precis så jag tog en timmes helkroppsmassage istället. Efter detta så checkade jag ut och väntade på transporten vidare till Hua Hin som skulle avgå kl 11:00.


Jag hade beställt en transport med hotellets transferbus till Hua Hin centrum men då minimum var 2 personer så fick jag betala dubbla priset dvs 400 Bath. Samma pris eller mer hade det kostat mig med en taxi. Nu lyckades jag dessutom få killen att köra mig dörr till dörr så jag kom fram väldigt smidigt och bra. Från centrum hade det annars varit sådär 5 kilometer att gå i värmen.


Hotellet, Hua Hin Mantra Resort, håller en mycket bra standard, den högsta hittills delat med hotellet i Rayong, men den ligger mitt ute i ingenstans. Stranden är dessutom obefintlig på förmiddagarna pga tidvattnet, då är man hänvisad till poolen. På sena eftermiddagen blir det lite strand att ligga på. Det finns inte direkt så många restauranger i närheten heller baserat på den första grova rekognoseringen. Ska ta en tur längs vattenbrynet i morgon för att se vad som finns längre söderut.


Jag kom fram vid halv 12 tiden och fick strax efter 2 sällskap av Björn och Nilla som kommit med taxi direkt från Ban Phe. Vi kollade runt lite i trakten och käkade middag på hotellet idag innan vi hittar något annat.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...