torsdag 16 februari 2012

Mass Effect 3 på gång


Jag har precis testat demon till nya Mass Effect 3, den sista delen i serien, som släpps i början på mars.
Både 1:an och 2:an bjöd på väldigt mycket speltid för pengarna och en story som höll ihop. Dessutom så låg resultatet av det man åstadkommit i 1:an till grund för 2:an (om man ville).

På samma sätt kan man fortsätta i Mass Effect 3 utifrån vad man lyckats med, eller misslyckats med, i de tidigare spelen. Sweet!

Spelmotorn, och därmed grafiken, verkar man inte gjort så mycket åt sedan tidigare,. Den var rätt bra innan men är så klart kvalitetsmässigt omsprungen av en del andra spelmotorer. Å andra sidan så är styrkan i Mass Effect själva storyn och interaktionerna man kan göra med spelet. Det finns så många olika karaktärer och varianter man kan vara så även den mest kräsne har att göra ett tag.

Till skillnad från tidigare versioner där man bara spelade i story-mode och var tvungen att interagera med omgivningen genom att ta ställning i olika dialoger uppvisar demon en "Action-mode" där dialogen skippas och ersätts av tillrättalagda videosnuttar. Vill man ha kortare speltid så...

För första gången har man också infört multi-player. Detta har jag ännu inte testat då det inte släpps förrän i morgon.

Jag tror att detta blir ett värdigt avslut på serien och med tanke på storyn, den tuffaste delen. Ser verkligen fram emot att få spela detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...