torsdag 2 februari 2012

MBK-Center vs Nightmaket i Bangkok

Är man i Bangkok så kan man göra en massa saker, man kan bara gå och gapa över alla fantastiska byggnader, man kan åka och se en massa saker eller man kan shoppa. Gapandet fixade jag sist, åka runt finns inte tid med så det blev shopping.


MBK-Center är Bangkoks mest besökta shopping center och det är beläget i ansluting till BTS (Skytrain) station National Stadium. Varuhuset är 7 våningar högt och är uppdelat med olika typer av varor i det olika planen. Där finns allt från kläder till elektronik, allt från äkta varor till plagiat.

Varuhuset Tokyu ligger precis i ansluting till utgång #4 vi National Stadium.
Gå rakt igenom så kommer du till MBK

Prisbilden på MBK är ok antar jag vad gäller märkesvaror. Själv är jag så trött på alla märken som flödar marknaden just nu. Det är snart mer udda att vara märkeslöst då alla ska försöka profilera just sina märken. Men är man lagd åt det hållet så finns det kläder till bättre priser än hemma.

Plagiaten går att få tag på riktigt billigt, om man kan pruta. Det mesta håller samma "utgångspriser" men sen är det upp till var och en hur mycket man kan pressa.

Det finns också diverse "Night Markets" både här och där i Bangkok. Där säljs samma plagiatprodukter som på MBK. "Utgångspriserna" här låg på ungefär det dubbla jämfört med MBK men slutpriset går att pressa under MBK nivå.

Den Night Market vi besökte kantades dessutom av en radda med nattklubbar och gogo-barer blandat med  vanliga restauranger så det var ett samelsurium av erbjudanden som nådde öronen under kvällen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...