onsdag 29 februari 2012

Ny(gammal) leksak. En X2


Vi satt på jobbet och hade en allmän diskussion om mediacenters, telefoner och operativsystem över en fika och bland annat nämnde jag att jag alltid har varit lite småsugen att testa en Windows-telefon. Som .NET-utvecklare så är steget att utveckla appar för en Windowslur inte särskilt långt bort jämfört med vanlig Windowsutveckling.

Plötsligt så uppenbarade sig en lur som var liggande i ett skåp och som ingen hade användning för, en Xperia X2. X2:an var Sony-Ericssons flaggskepp innan Android slog igenom på allvar så den har några år på nacken vid det här laget. Den kommer med Windows Mobile 6.5 men den kommer att räcka utmärkt att experimentera lite med. Tanken är att kunna utveckla en supersmart fjärrkonrtroll till hela mitt (blivande) digitala hem.

Just nu sitter jag och försöker begripa mig på luren och dess inte alltför självklara operativsystem. Windows Mobile 6.5 är verkligen yxigt och inte alls lika intuitivt som Android. Hoppas verkligen att Microsoft med Windows Mobile 8 har rättat till dessa brister annars är dom rökta i kunkurrensen mot Android och IOS.

Jag laddade hem en manual på nätet och har tvingats att bläddra i den för att hitta rätt bland inställningarna. Sa jag att jag aldrig läser manualer i vanliga fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...