tisdag 28 februari 2012

Träningskortet fixat


Den stora överraskningen när jag vaknade i morse var snö. Det hade kommit ca en decimeter under natten och det var riktigt vackert ute. Efter att ha borstat ren bilen åkte jag till Åkersberga för att ställa bilen där. Mats har varit vänlig nog att låta mig få parkera den på hans uppfart tills det är dags för mig att åka tillbaka till Göteborg igen. Skönt, nu slipper jag bekymra mig om den och kan istället åka proletärt dit jag vill.


Efter jobbet gick jag mig till Helenelund, som ligger alldeles invid Scandics spektakulära nya Kista-hotell. Jag tog  pendeln till Upplands Väsby för att där byta till Upptåget mot Uppsala, ULs lokala tåg, som har ett namn som en göteborgare kunde ha kommit på. Det funkade bra och tågen låg tidsmässigt i synk med varandra så den totala restiden blev ca en timma. Helt ok.

Framme i Uppsala ilade jag raskt bort till Väderkvarnsgatan där SATS och Friskis & Svettis ligger mer elle mindre vägg-i-vägg. Först in på F&S för att kolla priserna där. En månad 450 kr + 100 kr i medlems avgift = 1000 kr för mina 2 månader. Check!


Raskt över till SATS och fick tag på anläggningschefen.
- Vad kan du ge mig för bra deal om jag ska träna här i 2 månader. Är stammis i Göteborg sen flera år och vill ogärna träna på F&S.
- 850 kr/månad. 
- Det är väl ingen bra deal?
- Mitt förslag är att du tinar upp ditt frysta kort och som SATS medlem betalar endast 50 kr/gång.
- Men...det blir ju 5x50 = 250kr/vecka = 1000kr/månad + min medlemsavgift. Det är verkligen ingen bra deal! Kan ni inte ge mig samma som dom där, F&S, som är vägg i vägg? 450 spänn i månaden? *Flin*

Lite mellansnack och diskussion följde och det är klart att man inte gärna släpper iväg en stammis till konkurrenten med risk för att vederbörande blir kvar där.

- OK, du kan få träna för 500 i månaden.
- Tack! Deal! Då slipper jag F&S :)

Intressant på SATS Uppsala, som bedriver verksamheten som franchising, man har ingen bokning via nätet. Ska man ha ett pass måste man hänga i receptionen 30 minuter innan. Kommer att ta ett tag att vänja sig vid, jag som alltid bokar via luren annars.

Gött, nu är jag med träningsmöjlighet iaf. Dessutom lite fribiljetter jag kan nyttja på SATS Kista också om andan faller på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...