lördag 10 mars 2012

Dags att vidga vyerna


I morse när jag skulle ta bussen in till stan behövde jag titta efter hur bussarna gick då helger brukar ha lite tunnare med trafik. In på UL.se och kollade på reseplaneraren som jag hittade där.

Då slog mig tanken att jag skulle göra precis som hemma och lägga till en app i min Xperia och alltid ha tillgång till närmaste hållplats precis som hemma med Västtrafik. Inte då. Det finns ingen Android-app för UL. Det finns för Ajfån men inte till Androidlurar. Lite lustigt med tanke på att Android som operativ är mycket större än IOS idag räknat i antal enheter.

Visst, det finns en mobilsajt med avgångar i realtid och med möjlighet att välja hållplats från en karta(!) Är man inte från stan eller inte har en väldigt stor skärm är det stört omöjligt att hitta nåt. Det finns en hållplatslista också men den listar upp samtliga hållplatser i hela stan i en väldigt lång lista, inte särskilt användarvänligt det heller.


Det är nog dags för UL att vidga vyerna lite och anpassa sig till verkligheten. GPS-funktionalitet också kanske? Närmaste hållpats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...