måndag 12 mars 2012

En minst sagt händelserik dag


Detta har varit en väldigt händelserik dag. Morgonen på jobbet började med upptäckten av en komplett husvagnscamping på personalparkeringen. Detta är ett återkommande inslag bestående av ett gäng irländska asfaltarbetare som säljer sina tjänster lite vart som helst. Skiten, byggavfall och deras egna sopor, dumpas helt enkelt i terrängen utanför parkeringen. Det lär ha varit ett rent helvete att bli av med det här gänget förra året och nu är de tillbaka.

Vid fikahörnan i morse fick plötsligt en kollega kraftig yrsel och var i stort sett okontaktbar under några minuter tills vederbörande plötsligt spydde ner soffan och kom till sans igen. Inget allvarligt visade det sig utan antagligen nåt med maten. Intressant bara hur magen plötsligt tar allt blod från huvudet så till den milda grad att en person blir helt borta.

Några timmar senare, strax efter lunch, började en BMW brinna nere på parkeringen. Brandkåren var snabbt på plats och bräckte upp motorhuven för att släcka ner det hela. Efter förra veckans alla falsklarm så hittar dom dit iaf.

Jag fick räddat en kvinna i nöd precis innan jag skulle gå för dagen. Visserligen var det bara en webbsida i SharePoint som hon hade allvarliga problem med att få att fungera men det var visst en viktig sida och hon hade knappast blivit gladare om jag så hade räddat livet på henne. En "ängel utan vingar" kallade hon mig :)

När jag vid 4-tiden tog Upptåget hem från Upplands-Väsby så skakade vagnen tidvis så kraftig att passagerarna började se smått oroliga ut. Det kändes nästan som det blev självsvängning på nåt hjul eller nåt. Det hela återkom periodvis hela vägen till Uppsala och tåget saktade in lite vid varje tillfälle. "Shaken, not stirred"

Framme i Uppsala klev jag av på perrongen och det första jag fick se var 2 poliser som stod vid rulltrappan och kollade in alla som kom av tåget. Uppe på trappan vid östra mynningen av gångtunneln - mot Radisson-SAS, stod 2 poliser till och kollade ned mot folkströmmen. En liten bit längre bort körde en pikétbil förbi. Vid "Forsmark 4" ytterligare en polisbil. Nåt var på gång där.

Jag gick in på SATS och körde en dryg timme rygg-träning med främst låg och hög rodd samt latsövningar. Efter detta blev det ett spinningpass som visade sig bestå av långa stående sekvenser vilket ryggen inte riktigt ville vara med på. Bra pass, mycket jobbigt med en pulsnivå på +90% i stort sett halva tiden. Instruktören, Jocke, körde ett pass som påminde mer om riktig cykling (tror han är cyklist i grunden); 8 minuter raksträcka med hög kadens, 8 minuter stående backe, 8 minuter sittande backe, 1 minut ingenting, 8 minuter stående backe...
Inget för mig direkt även om man fick jobba. Jag föredrar nog lite mer omväxling. Dessutom ballade ryggslutet ur efter knappt halva passet vilket gjorde det ytterst besvärligt att stå upp och cykla. En erfarenhet rikare där.


2 kommentarer:

  1. Undrar vad som händer idag :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget hoppas jag mer än att jag får min laptop tillbaka från akuten :)

      Radera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...