torsdag 8 mars 2012

Får man tillåta sig att vara lite gnällig?

Denna dag tillhör inte en av de bättre. Jag vaknade trött med ögonen i kors och inte igång ordentligt förrän fram mot 10-tiden. När jag skulle gå ner och träffa boysen på jobbet för en lunch så gick brandlarmet i deras hus med tillhörande krångel.

Efter lunch anlände ett paket med en 8 Gb minnesuppgradering till min laptop som jag snabbt installerade varpå datorn tvärhängde sig. Efter att först ha kört minnesdiagnostik och en fullständig diagnostik har jag försökt få igång maskinen med alla varianter på uppstart inklusive felsäkert läge och systemreparation. Helt resultatlöst. Funkar varken med de gamla eller de nya minnena. Filen den hänger sig på heter CLASSPNP.SYS.

Efter att ha letat runt på nätet en stund, med min telefon, hittade jag en massa hänvisningar till problem på Windows 7 med just denna fil. Allt relaterat till nyinstallerad hårdvara. Den mest förekommande åtgärden är att ominstallera Windows vilket inte är aktuellt här med tanke på hårddiskkrypteringen. Du blåser supporten maskinen och jag blir av med allt.

Nu får jag ägna några timmar i kväll åt att hitta en väg runt detta lilla problem. Antar att själv är bäste dräng.

Under tiden jag satt på jobbet efter lunchen och fixade med datorn gick plötsligt brandlarmet även i vårt hus där jag sitter och alla travade mangrant ut till anvisad plats och frös en bra stund innan brandkåren hade varit där och konstaterat att det antingen var:

  • A - ingen brand
  • B - en övning.


Efter att ha köat mig upp igen till min arbetsplats fick jag väl sitta en 20 minuter ungefär innan...gissa...BRANDLARMET gick igen. Alla travad mangrant ut IGEN till anvisad plats och fick återigen vänta på att brandkåren konstaterat att det antingen var:

  • A - ingen brand
  • B - en övning.

Jag hann inte mer än sätta foten innanför ytterdörren så gick BRANDLARMET så genom att helt enkelt ta ett par steg bakåt hade jag utrymt huset igen. Det började luta åt alternativ C - falsklarm vilket strax bekräftades när jag var på väg in för tredje gången så gick det där jävla larmet igen, för fjärde gången(!). Två steg fram - två steg bak. En Kista two-step :) Tack för dansen!

Då bestämde jag mig för att åka hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...