fredag 16 mars 2012

Lyckan i att återfinna gamla vänner

När jag flyttade ner från Uppsala till Göteborg för sådär 30 år sedan, där jag började min militära bana, så lämnade jag en hel skara av fina människor jag umgåtts med under min ungdomstid. Kontakterna bröts, mycket pga mig, och med tiden så kom vi ifrån varandra.

Under all den här tiden har vi i stort sett inte hört av varandra och trots att jag de senaste 10 åren, när jag jobbat inom Ericsson, har haft möjlighet att resa till Stockholm titt som tätt har det liksom aldrig blivit av att försöka återknyta de förlorade kontakterna som jag släppte när jag försvann "off radar" för en massa år sedan. Ju längre tiden går desto svårare känns det att försöka.

Nu när jag skulle tillbringa 2 månader i Uppsala hade jag gett mig tusan på att försöka träffa åtminstone några fina vänner från förr för att se vad det kunde ge för resultat. Facebook har varit en stor hjälp här för att lättare komma i kontakt med de som vill.

Jag hade tänkt träffa en av mina gamla scoutvänner från Uppsala, Olav Vahtras, på Katalin i veckan men drabbades av matförgiftning eller nåt annat skumt så jag låg däckad i ett par dagar. Han har lämnat Uppsala så tajmingen var egentligen perfekt man vi får hitta en annan tid och plats helt enkelt.

Idag träffade jag en av mina gamla vänner Piia Paljak Särlefalk på Glenfiddich Warehouse No.68 i Gamla stan där vi tog ett par öl och gjorde lite catching-up. Det är egentligen helt otroligt roligt när man tänker efter; vi har inte suttit ner och pratat så här sen vi var ungdomar och ändå kändes det nästan som ingen längre tid hade förflutit. Visst, snacket är mognare och på en annan nivå, men inte det där med att man känner sig främmande för varandra. Jag var allt lite orolig innan hur det skulle gå efter så lång tid men nu är jag bara glad att det blev av! Nu väntar fler gamla vänner att träffa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...