tisdag 20 mars 2012

Som en stressad hamster i ett hjul

Idag stod jag inför ett intressant vägval när jag var tillbaka i Uppsala efter jobbet; skulle jag gå och ta en öl med Mensa-gänget på O'Connors eller skulle jag gå och träna?

Valet var egentligen inte särskilt svårt. Jag har inte kunnat träna sen i tisdags då jag blev dålig och detta kändes som första dagen som jag var tillräckligt på hugget för att kunna köra på allvar. Dessutom så hägrade Annes 90-minuters spinning som är det passet jag gillar mest på hela veckan.

Jag gick bort till SATS och började med att köra en timme bröst och biceps innan jag gick bort till spinningsalen. Där upptäckte jag att vi hade en vikarie idag. Just det här upplägget passar inte riktigt mig då jag inte känner mig helt komfortabel med hög-kadens pass, särskilt inte stående. Jag kör hellre pass med lite lägre tempo och hårdare belastning där musklerna får jobba med mer än att bara köra runt benen. Däremot var musiken helt fantastiskt bra!

Jag gick och satte mig längst bak i salen så att jag kunde köra mitt eget upplägg. Det är  första gången på 2 år jag frivilligt lämnat front-row men mitt upplägg skilde sig såpass mycket så det hade bara stört alla andra om jag suttit där framme.

Medan alla andra tidvis trampade för allt vad tygen höll i ett hög-kadens intervall-pass, vissa körde på så de såg ut som stressade hamstrar i små hjul, så ägnade jag mig åt ett 90 minuters tungt mellantempo-pass precis under mjölksyratröskeln och utan återhämtning. Huvudsaken är att man svettas och alla föreföll nöjda när vi lämnade salen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...