lördag 10 mars 2012

Spinning i vindtunnel


Jag var iväg och tränade på SATS Uppsala i förmiddags. Jag började med att köra 45 minuter bröst följt av en 55:a spinning med Karin.

Det är rätt gött att köra hårt och isolerat på enskilda muskelgrupper till skillnad mot det mer allsidiga gymmandet jag har kört det sista halvåret. Igår körde jag 90 minuter biceps/tripces och i morse hade jag rejäl träningsvärk i armarna. I morgon räknar jag med ömmande bröstmuskler.

Spinningen efteråt var bra med en hög genomsnittspuls. En rätt intressant sak med spinningsalen är ventilationen. I taken sitter en rätt schysst AC som levererar ordentligt med kyla och längst fram står en 40 centimeters golvfläkt som jag inte upplevt vara igång förrän idag.

Jag är en varm person, på många sätt, och när jag jobbar och sliter på en cykel blir jag ruskigt varm. Jag behöver egentligen ingen fläkt men det är rätt skönt när den är igång. Idag startades fläkten på allmän begäran och den blev till slut riktad mot den enda där fram som inte klagade på kylan...undertecknad. Vilket drag! Det var så håret stod bakåt på mig, haha :) Rena vindtunneln!

SATS Uppsala vinner så långsamt med tiden. I början var det lite underligt med alla olika rum, lite som SATS Kungsgatan i Göteborg, men nu har jag börjat uppskatta uppdelningen av utrustning. Ett hardcore rum en trappa ned med bara lösa vikter, ett rum ovanför med Technogyms moderna maskinpark som täcker det mesta, ett rum med lite äldre "tyngre" maskiner och ett med Cross-over-cable- , lower row- och lats- maskiner. Till detta gruppträningssalar och givetvis löpband och cyklar på en egen yta. Vill man dessutom slippa trängas med alla snorungar som vistas på F&S vägg i vägg så är väl valet rätt självklart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...