onsdag 4 april 2012

En jävla stridspitt

Efter att ha softat och sprungit runt på fester och träffat folk har jag inte tränat sedan i torsdags. Idag var det dags att sätta stopp för detta och dra igång på allvar igen.

Efter jobbet stack jag iväg till SATS Uppsala för det sedvanliga onsdags gym + spinning kombon. Efter att ha gett latsen vad de behövde var det spinningdags med en vikarie till vikarien, en väldigt högljudd person.

Jag har väl stött på en och annan gruppträningsinstruktör tidigare, typ någon tjej med väldigt gäll röst, som det har varit lite jobbigt att lyssna på men inget tillnärmelsevis som detta. Här snackar vi ljudtryck! Han skrek som den värsta jägarofficers-wannaben när han skulle "jaga" oss på intervallen. Det är så lagom kul att ha nån jävla stridspitt gapande för full hals rakt mot en på mindre än 1 meters avstånd. Nu, 3 timmar efter passet, tjuter det fortfarande högljutt i höger öra som jag är lite känslig i men det går väl över inom en vecka eller nåt.

Det kändes inte som det var lönt att säga nåt heller då han själv konstaterade att han skrek mycket och det bara var att bita ihop. Han har uppenbarligen hört detta tidigare och bryr sig inte. Dessutom hade jag fullt upp med att behålla lugnet och ägna mig åt att cykla. Dock tror jag öronen fick lida mer än benen idag.

Jag har jobbat som officer i 10 år och stött på både den ena och den andra gaphalsen genom åren. Ofta är det de sämre officerarna, som har något behov av att hävda sig, som oartikulerat gapar för full hals. Den andra kategorin, som jag kände en större tillhörighet till, använde ett något lägre tonläge och fick ofta väldigt bra resultat då soldaterna faktiskt kunde urskilja de ord som sades. Kvantitet är inte alltid bättre än kvalitet.

Detta pass, som för övrigt var bra vad avser upplägg och musik, kräver öronproppar om man ska kunna njuta av det (och behålla hörseln). Det är min rekommendation. Själv tänker jag inte köra med den här snubben fler gånger. Jag nämner förresten inga namn här. Det kommer att märkas med uppenbar tydlighet vem jag pratar om när man sitter i salen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...