fredag 13 april 2012

Knivman med JÄTTEFARLIG kniv i Uppsala Stadshus


Jag kom ut från min träning idag och gick till busshållplatsen på Vaksala torg precis som vanligt. Bussen brukar normalt komma efter ca 5-10 minuter lite beroende på när jag kommer dit.

Idag var det dels ovanligt mycket folk, dels väntade jag i en halvtimma utan att det dök upp nån buss. det där var inte riktigt sant för buss 4,6 och 7 stannar normalt vid hållplatsen, nu kom 110 och 115 och en massa andra bussar åkte bara förbi.

Efter att ha blivit rejält kall och börjat huttra gick jag de 2 kilometerna hem istället. Fortfarande ingen buss.

Väl hemma fick jag höra att det vid 16-tiden hade gått in en knivbeväpnad man, som fått utvisningsbeslut, i Stadshuset och hotat att ta självmord om inte beslutet upphävts. 

Stora torget, där nu Stadshuset ligger och alla bussar passerar, spärrades av och hela busstrafiken i Uppsala lamslogs vilket förklarar varför det inte dök upp nån buss när jag som bäst behövde den.

Man kan ställa sig frågan varför i hela friden man spärrar av hela Stora torget och lamslår i stort sett hela Uppsalas busstrafik i flera timmar för ett litet problem som att det står en snubbe inne i en anslutande lokal och det värsta som kan hända är att han blodar ner golvet med sig själv?! Alternativet att kniven skulle vara så jättefarlig att varenda kotte på Stora torget hade löpt risk att bli knivskurna känns onekligen lite avlägset.

Hade han haft en bomb, javisst, det är ju en helt annan sak. Nu lämnade personer lokalen och kom ut för han var ju ingen gisslantagare utan hotade faktiskt bara sig själv. Polisen kanske inte kände till detta kl 16 men det borde framgått med önskvärd tydlighet en kort tid senare. 

Ibland blir jag lite fundersam över hur hotbilder tolkas. Mer om detta på UNTs sida.

Tillägg: Kl 19 upgavs att Uppsalapolisen "odramatiskt övermannat" knivmannen som lagt ifrån sig kniven. Behöver man övermanna nån i detta läget kan man undra?

Sa jag att det snöar förresten? Brr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...