tisdag 3 april 2012

Lemmeltåg med vassa armbågar

I morse när jag skulle ta Upptågen från Uppsala C till Upplands-Väsby så kom jag rätt sent till stationen, ungefär samtidigt som Upptåget rullade in norrifrån.

På alla skyltar stod det att Upptåget skulle avgå från spår 1 och jag kom promenerande från bussen vid spår 8. In på spår 8, som var skyltat med ankommande från Sundsvall, rullade också Upptåget glatt in till allas stora förvirring borta på andra sidan av centralen.

I och med att undertecknad var på på rätt ställe vid rätt tid så var det bara att kliva på och sätta sig utan att behöva fightas om platserna vilket var rätt skönt. Det brukar vara mycket folk och väldigt vassa armbågar på morgonen när alla ska på tåget. Sittplatserna räcker långt ifrån till samtliga.

90 sekunder senare kom pöbeln rusande som ett långt lemmeltåg, sammanbitna blickar och horn i pannan. Man är tvungen att springa i en tunnel under spåren och sedan uppför en trappa. Runt hörnet efter trappan, in på perrongen kom de springande, med armbågar och väskor i högsta hugg för att vinna några centimeter och kanske komma över någon av mycket eftertraktade sittplatserna. Folk hade så bråttom att avgången inte ens blev försenad(!)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...