lördag 14 april 2012

Pizzabagare hade dålig kläm på salladen

Kroppen var inte med när jag vaknade i morse. Jag kände mig lite hängig igår och idag fick jag känna på det ordentligt. Har softat hela dagen och inte gjort någonting. 

För att hänga på trenden och fortsätta med att göra ingenting så bestämde jag "oss" för att käka pizza till middag. Jag gick ner till pizzerian som ligger dörr i dörr nere på torget. Pizzeria Brantan, som uppenbarligen fått sitt namn av torget, var en leksaksaffär när jag växte upp här. En svindyr leksaksaffär måste tilläggas.

Pizzerian följer den andan visade det sig. När jag skulle betala för pizzorna, som ligger i prisklassen 65-80 spänn, så ville snubben ha 10 spänn extra för en pizzasallad(!) Pizzasallad, som är bland det billigaste man kan få, gjord på strimlad vitkål som nån klämt lite på med olja och vinäger. 10 spänn! Nä du!

Jag reagerade nog rätt häftigt på detta och det bara slank ur mig:
 "Hallå, pizzasallad ingår ju alltid!"
 "Nej, det gör det inte", svarade pizzabagaren.
"Jo *fnys*", sa jag, "jag har ALDRIG varit med om att behöva betala extra för pizzasallad!"
"Var då någonstans?", frågade bagaren.
"Öhh..ska vi ta och börja med resten av landet?", utbrast jag.
Lite pressad blev han väl så han backade lite.
"Bara för att du är så bestämd så får du salladen av mig men jag vill få förklara mig", sa han.

Sen kom det en utläggning om nåt med att köpa Mercedes utan fälgar och en massa dravel om att alla tillbehör inte alltid ingår och här ingår inte salladen.

Visst, jag köper det. Man kan prissätta på olika sätt. Men om det nu har blivit kutym att pizzasallad ingår när man beställer pizza så förväntar jag mig att det ingår sallad. Köper jag en Mercedes förväntar jag mig givetvis att det följer med fälgar. That's it. Inte krångligare än så.

Slutligen måste jag lägga in en liten passus om att det:
  1. det kanske är en Uppsala-grej att man tar betalt för pizzasallad.
  2. en ny landsomfattande trend håller på att sprida sig.

Oavsett vilket, pizzan var god men inget märkvärdigt. Salladen hade inte varit värd att betala extra för. Jag kommer inte tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...