fredag 6 april 2012

Svindyra besök med lång uppsägning


Jag sitter och våndas över det årligt återkommande föremålet att våndas över, deklarationen.

Åkte på restskatt i år vilket känns surt. En intressant sak jag lade märke till var att jag hade kunna minskat restskatten till hälften om jag låtit bli att betala kyrkoskatten vilket faktiskt är en frivillig skatt.

Med en skatt på 0,975% av årsinkomsten blir det rätt mycket pengar som går till kyrkan. Hur många gånger har jag "använt" kyrkan under 2011? Ingen gång. Blev jag begravd under året? Nope, inte det heller.

Radiotjänst tar 2076 kr/år för att jag har "möjlighet" att se på public service tv. Jag tycker att en kostnad på kanske 200 kr/tillfälle under ett år som jag kikar på SVT är horribelt mycket pengar. Att betala ännu högre belopp för att ha "möjlighet" att besöka kyrkan känns ännu mer onödigt.


En annan intressant sak man kan hitta på Svenska kyrkans egen sida. Uppsägningstiden är upp till 12 månader(!) Säger jag upp detta nu måste jag fortfarande betala för HELA 2012. Skandal!

Det slutar här och nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...