fredag 13 april 2012

Tabata-intervaller, så grymt!

Efter gårdagens volleybollträning så kändes kroppen sådär, en lätt "dislokerad" axel, ont på utsida lår, ont i fotleder och höger underarms insida (smashträningen kanske??)

In på SATS Uppsala för att köra lite bröstträning på vilket med tanke på axeln inte var helt 100 men det gick i alla fall med 15% sänkning av belastningen. Jag följde upp det hela med en halvtimma magträning för att sen springa bort till spinningsalen för dagens höjdpunkt, Tabata.

Tabata, en fantastisk träningsform som är intervallträning med ett grymt intensivt tempo där man verkligen maxar träningseffekten under ett minimum av tid. 20 sekunders maximal ansträngning följt av 10 sekunders vila. Man upprepar detta 8 gånger vilket ger en set av 4 minuter. Detta set följs av en period av återhämtning (läs träning med lägre intensitet) och så på detta igen några gånger.

Dagens spinningpass, med den bästa Anne Weyde, genomfördes helt i denna anda med undantaget av återhämtningen. Vila är mesigt...eller hur?
4 minuter Tabataintervall - 10 minuter backe, 4 minuter tabataintervall - 10 minuter backe...och så ytterligare en vända. Vem i hela friden behöver vila ;)
Grymt pass, taggad instruktör med en skön glimt i ögat och en ruskigt motiverad klass som gav allt - kan det bli bättre? Knappast!

Med bara knappt 2 veckor kvar häruppe har jag bara ett möjligt pass kvar med denna sköna instruktör vilket känns lite tråkigt men allt gott har ett slut. Jag kommer antagligen komma tillbaka en vecka i juli för att pilla med mammas sommarstuga - har jag tur så kanske det finns ett pass att haka på då :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...