söndag 15 april 2012

Tidernas kortaste volleybollkarriär

Efter att i torsdags ha varit med på volleybollträning för första gången på närmare 30 år så drogs jag med en hel del träningsvärkbåde i benen och armar. Volleyboll har ett lite annorlunda rörelsemönster än vad jag normalt är van vid vilket jag också hade räknat med. Träningsvärk är av godo och skapar muskeltillväxt.

Det som däremot inte är av godo är skador. Jag hade rätt ont i höger axel när jag kom hem på kvällen och ännu ondare på morgonen efter. Jag hade känt av det redan när vi övade smashar men jag trodde det var muskeln som protesterade. Träningsvärken släppte rätt snabbt men axeln värker fortfarande rätt illa. Jag har  svårigheter att lyfta armen rätt ut från sidan upp till axelhöjd utan att grina illa. Detta brukar jag i normala fall köra i gymmet med en 14 kilos hantel. Vissa vridningar går inte heller att göra utan smärta. Det känns som att det inte är något muskulärt utan någonting i leden som har fått stryk. Var nånstans i all den där röran på bilden ovan det är fel har jag inte en susning om men ont gör det.

Volleybollkarriären blev med andra ord superkort. Hur roligt det än var så kommer inte att våga lira mer nu. Jag är alldeles för mycket tävlingsmänniska för att låta bli att smasha om ett läge skulle visa sig.

Det är bara att acceptera att kroppen inte längre håller jämna steg med hjärnan. Visserligen är jag konditions- och styrkemässigt i mitt livs form men om inte lederna hänger med så hjälper det föga. Nu blir det väldigt kontrollerade rörelser i gymmet hädanefter och lätta vikter när axeln ska jobba. Jag hade sett fram emot att få börja köra lite Bodypump igen när jag kom hem men det sliter för mycket på axlarna så nu blir det gymträning och spinning som står på programmet de närmaste månaderna. Sen är det på´t igen när axeln är hel :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...