fredag 27 april 2012

Utkörd, uppkörd och inflyttad

I går morse körde jag ut från Uppsala på morgonen vid 8-tiden för att bege mig söderut mot Göteborg och nya lägenheten. Jag hann fram i god tid så jag hann få i mig lite mat innan jag fick ut nycklarna vid 15-tiden. Bilen när jag lämnade Uppsala var knökfull med pinaler och jag hade lite uppackning att göra redan i går kväll.

Idag fick jag hjälp av bäste Andréas att fixa med inflyttningen. Tidig väckning. Väckarklockan körde upp mig kl 5:45 och efter frukost plockade jag upp en lätt sömning Andréas. Vi hämtade ut lastbilen redan vid 7 vilket visade sig vara ett mycket klokt drag med tanke på att fem lägenheter skulle in i huset idag. Vi anlände med första lasset vid strax för halv 9 och hade väl nästa lossat allt när nästa gäng dök upp. Det får bara plats en bil i taget vid porten så först har kortast bärsträcka.

En riktig kämpe - Andréas
När vi kom med det andra lasset hade ytterligare ett gäng dykt upp och han precis backa upp till porten innan oss. Vi backade upp precis efter och använde baklyften för att komma så nära ett räcke så vi kunde langa grejer direkt över och korta sträckan till ett minimum. Vi delade på hissen och körde varannan gång.Vi blev klara vid 12:45 och gick sen ner på den lokala pizzerian, Venus, för att få lite påfyllning i magen. När vi satt och käkade som bäst dök allas vår Linnéa upp från ingenstans så hon stannade en stund innan hon skulle vidare till centralen och ..just det,... Uppsala. Vi har bägge gått på Celsiusskolan.

Resten av dagen ägnade jag åt att plocka i flyttkartonger vilket jag fullständigt drunkade i. Att man samlar på sig så mycket grejer. Det värsta är ju att de saker man omedelbart behöver, hittar man givetvis inte.
En liten del av alla kartonger

Inflyttingen till huset ska ske under totalt 4 dagar under vilka man ska få in 26 lägenheter. Idag var vi fem som flyttade in. I morgon blir det 6. Full rulle. Dags att lägga sig. Jag har fått en försvarlig huvudvärk och ska upp tidigt i morgon för att hinna sno hissen innan det första flyttlasset anländer. Måste ner med en hög grejer till källaren för att skapa lite ytor.

Tack Andréas för hjälpen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...