fredag 11 maj 2012

Fördelaktigt jobba hemma


I skrivande stund sitter jag och äter frukost. Jag tittar ut genom fönstret och ser regnet piska mot rutorna. Jag ser vatten  falla i 45-graders vinkel mot marken. Jag ser flaggan en bit bort stå rätt ut på en böjd stång. Detta är inget kul väder att gå ut i. Vetskapen om att det blåser ännu värre ute på Lindholmen där jag jobbar gör valet enkelt, idag ska jag jobba hemifrån. Igår va det likadant och jag jobbade hemifrån då också.

Att jobba hemifrån har både sina för- och nackdelar. Bland fördelarna är att man slipper transporttiderna till och från jobbet, kaffet smakar fantastiskt mycket bättre och lunchen är lättfixad och billig. Alternativt hinner man springa något ärende under lunchen. Jobbar man i kontorslandskap som jag gör behöver man inte ta hänsyn till andra utan kan lyssna på musik medan man arbetar eller lägga upp fötterna på bordet om det känns bra. Dessutom känns underligt nog nätverket stabilare också. 
Till nackdelarna hör den sociala delen, man blir sittande ensam utan att ha någon att fika eller luncha med. Å andra sidan sitter hela min enhet i Kista så det blir ändå inte så mycket av den varan under en vecka.
Det svåraste med att jobba hemifrån är nog att hålla disciplinen, att inte göra saker hemma under tiden man jobbar och också att verkligen stänga av jobbdatorn när man är klar för dagen.

Jag inser hur lyckligt lottad jag är som har ett arbete där jag har möjlighet att arbeta från valfri plats så länge det går att koppla upp sig. Hade jag jobbat inom produktion av fysiska produkter eller ett serviceyrke hade det inte varit lika lätt. Å andra sidan, varför skulle man inte kunna köra spårvagn eller buss på distans? Amerikanerna fjärrstyr ju sina Predators från andra sidan klotet för att slippa förlora piloter om de blir nedskjutna.

Jag kastar återigen ett öga ut genom fönstret och står fast vid mitt beslut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...