torsdag 31 maj 2012

Law Brokers - Nigeriabrev på spanska?!

Jag fick ett brev i lådan igår, från Spanien visade det sig, och inte vilket brev som helst utan från en advokatfirma i Madrid, "Law Brokers".

I brevet stod det att jag hade en avlägsen släkting som efterlämnat en smärre förmögenhet på sådär 9,08 (intressant siffra) USD vilket gör en nätt liten summa i SEK.

Problemställningen man påstår är att man inte hittat någon släkting tills man hittade mig. Jo, ja just det! Jag har inte ens släkt i Spanien. Allt ser så fint och prydligt ut och ingenting begärs av mig i detta skedet än att ta kontakt via email eller telefon. 100% risk free, mmm...

Synar man detta lite noggrannare så stämmer firmanamnet och adressen alldeles utmärkt. Loggan däremot är fel, likaså telefonnumret samt faxnumret. Jodå, numren går till Madrid men stämmer inte med firmans nummer de anger på webben. Det är fel riktnummer. Firman har 902, brevet 911.
Email-adressen är också helt felaktig. Någon har helt enkelt fixat en .org adress istället för firmans normala .es.

Intressant att man letar fram lite ovanliga namn och skickar ut brev till. Detta lär ju inte funka på en Andersson precis..."jo, ni har en avlägsen släkting som heter Andersson och vi har inte hittat någon som...."

Släng er i väggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...