tisdag 29 maj 2012

På jakt efter avlossade fragment i axeln

Idag kom jag äntligen iväg på läkarbesök på Carlanderska för den högra axeln som jag för ca 6 veckor sedan hade sönder i en volleybollträning. Den har repat sig bra under dessa veckor men jag har fortfarande ont och svårigheter med att utföra vissa rörelser. Styrketräningen har hittills legat helt nere och jag har koncentrerat mig på spinning till 100% istället.

Läkaren konstaterade snabbt att det sannolikt var det bakre bicepsfästet som hade tagit stryk men kunde inte avgöra på vilket sätt varför jag fick en remiss till röntgen ett par trappor ner.


Röntgen klarades av på nolltid och jag fick kika på bilderna också. Inte för att jag kan bedöma vad avlossade fragment är men jag antar att det har med benbitar att göra. Avslitna muskelfibrer var också på tapeten men är inget jag kunde lura ut på nån bild. Alla saker såg ut att sitta där de skulle såvitt jag kunde se.  Givetvis fick jag inte reda på någonting, en sköterska får ju vare sig bedöma eller lämna ut uppgifter så nu är det bara att vänta in vad proffsen säger. Jag fick inte ens ta en bild av bilderna :/

Jag är i vilket fall djupt imponerad över hur otroligt snabbt och effektivt allt flyter på Carlanderska. Från kassabetalning via läkarbesöket till avklarad röntgen på 45 minuter. Inte illa!

Nästa steg, efter röntgensvaret, blir att hitta en bra sjukgymnast som kan berätta och visa exakt hur hårt och på vilket sätt jag kan belasta axeln utan att den tar mer skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...