lördag 9 juni 2012

Att vara offlineJag har testat på att "lämna" nätet en tag, 36 timmar närmare bestämt. Omständigheter medförde att jag gjorde en mental djupdykning och bara ville bort från allt en stund och bara slippa finnas. Jag stängde bloggen med bilden ovan, inaktiverade mitt Facebook-konto och satte mina telefoner på ljudlöst. Jag stängde av TV:n och datorerna och bara satt funderade på olika saker.

Saker har efter detta rett upp sig med alla inblandade och diverse missförstånd har blivit utklarade. Jag har också hunnit landa lite mentalt och kommit tillbaka igen både i huvudet och på nätet. Jag är tacksam för att jag har vänner som genast ställer upp när de ser att det är något konstigt på gång.

Bortsett från detta kan jag nu konstatera att hela händelsen med att vara offline är rätt jobbig. Man har ingen koll på vad som händer runt omkring och inte heller kan man chatta med någon eller lägga sig i med den lilla gilla-knappen eller med dumma kommentarer. Jag tittade på telefonen att antal gånger i timmen för att se vad som hade hänt på Facebook men jag var ju offline. Jättejobbigt! Snacka om att bli beroende. Jag insåg också att en massa webbsajter som jag är inne på, t ex SATS, som har Facebook inloggning plötsligt slutade släppa in mig :(  I morse kunde jag inte vara borta längre så det var bara att dra igång allt igen. Skönt att få in flödet av information igen.

Jag tror så där efteråt att det nog kan vara nyttigt att inaktivera Facebook någon gång ibland och gå offline bara för att känna på hur det känns. Det är lite som en vit vecka. I vilket fall så ser man vilka som ens lagt märke till att man är borta, inte för att 36 timmar är en särskilt lång tid. En vecka hade varit bättre ur den synpunkten men det får bli en annan gång.

Nu är jag online igen!

1 kommentar:

  1. Vad bra att det har rett ut sig. Jag håller med om att det är nyttigt att vara bortkopplad då och då. Jorden går inte under trots allt. Kram till dig

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...