måndag 18 juni 2012

No pain, no gain!
Idag har jag äntligen tagit mig till en sjukgymnast för att kolla upp vad man kan göra åt axeln. Jag sökte upp en sjukgymnast, Tove Culshaw, som hjälpte mig med mina tennisarmbågar och som jag fick ett mycket bra förtroende för.

Vi gjorde en noggrann undersökning av alla varianter på att böja och vrida, med och utan belastning, och läkarens stalltips om att det var långa bicepsfästet uteslöts snabbt. Likaså verkar alla delar som ska sitta fast göra just detta - sitta fast där de ska. Skönt det!

Diagnosen för dagen blev att jag "trashat" rotatorcuffen eftersom vissa just rotationsövningar var ytterst smärtsamma. Hon kände till och med att jag var svagare i höger arm på inåtrotationer, som inte ens borde vara påverkade, vilket förklaras med att "smärträdslan" gör att jag omedvetet håller igen.

Nu har jag fått ett träningsprogram med en hög övningar för att bygga upp stabilisatorerna som jag ska göra minst 5 ggr i veckan. Ont kommer det att göra, jag körde första omgången idag på SATS Kungsgatan och fick bita ihop ordentligt mellan varven. Smärta är bra och jag måste lära mig att ignorera den. Det är bara att köra på så länge jag inte har ont dagen efter men ett par timmar efteråt är ok.  Kungsgatan har en liten PT-area som är perfekt för mig avseende utrustning.

Det finns en liten uppvärmingsövning som jag med en pinne ska putta min avslappnade raka högerarm rätt ut från sidan (mitten rad 2). Det är nästan den värsta om man kör den lite för fort och för högt. Ska bli spännande att se hur detta utvecklas över tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...